Eğitimİleum Nedir, Nerede Bulunur? İleum Görevleri Nelerdir?

İleum Nedir, Nerede Bulunur? İleum Görevleri Nelerdir?

12.06.2022 - 02:24 | Son Güncellenme:

Kalın bağırsakta bulunan ileum vücutta enzim yapmaya yardımcı olmaktadır. Genel olarak vücuda B12 değeri kazandırmaya yönelik safra tuzu enzim edilmektedir. Vücutta bulunan ileum duvarı içerisinde pek çok mikroorganizma bulunmaktadır. Kalın bağırsak bölümünde enzim yapmaya yardımcı olan ileum duvarı vücuda farklı vitamin ve mineral kazandırmaya da destek olmaktadır. İleum nedir, nerede bulunur ve görevleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

İleum Nedir, Nerede Bulunur İleum Görevleri Nelerdir

İleum nedir sorusu için vücutta bulunan ince bir duvar adı verilmektedir. Özellikle B12 fonksiyonunu yerine getirmeye yönelik vücuda gerekli enzimi gerçekleştirmektedir. Yapılan enzimler bağırsakların da düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. İleum pek çok canlıda bulunarak görevlerini yerine getirmektedir.

İleum Nedir ve Nerede Bulunur?

İleum genel adı ile vücutta ileumun görevini yerine getiren besin emilimlerinden biridir. İleum duvarlarının her biri vücutta birer parmak aralığında çalışmaktadır. Mikrovillus yüzeyi içinde bulunan kıvrımların tamamını ileum oluşturmaktadır. İleum kalın bağırsak bölümünde bulunmaktadır. Aynı zamanda ince bağırsağın son noktası olarak da çalışma göstermektedir. İleum sürüngenler, memeli hayvanlar, kuş ve omurgalı hayvanların tamamında bulunmaktadır.

İleum Görevleri Nelerdir?

İleum görevleri başlıca vücuda B12 enzimin sağlanması olarak bilinmektedir. Yapılan sindirim sonunda enzimler vücuda ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerali kazandırmaktadır. Jejunum bölümünde sindirilemeyen besinler için emilim gerçekleştirmektedir. İleum duvarı kalın bağırsakta ve ince bağırsağın son bölümünde yer almaktadır. Mikrovillus adı altındaki kıvrımları oluşturarak faaliyetlerine devam etmektedir.