Eğitimİlçeyi Kim Yönetir? İlçeyi Yöneten Yöneticilerin Görevleri Nelerdir?

İlçeyi Kim Yönetir? İlçeyi Yöneten Yöneticilerin Görevleri Nelerdir?

28.04.2021 - 14:36 | Son Güncellenme:

İlçe yönetimi Türkiye yönetim sisteminde önemli bir yere sahiptir. Bir ilçedeki en yetkili kişi kaymakamdır. Örneğim köy ve mahalleleri yöneten kişiye de muhtar denmektedir. Bu bağlamda yönetimler il, ilçe, köy, mahalle gibi küçük ve büyük oluşlara göre gerçekleşmektedir. Bu bağlamda da yöneticilerin görevleri belirlenmektedir. İlçeyi kim yönetir, ilçeyi yöneten bu yöneticilerin görevleri nelerdir sorularının cevaplarını derledik.

İlçeyi Kim Yönetir İlçeyi Yöneten Yöneticilerin Görevleri Nelerdir

Türkiye'de oluşan seçimler doğrultusunda ve sonucunda yöneticilerimizi aslında biz kendimiz seçme ve seçilme hakkı sayesinde belirleriz. Bu da vatandaşlara avantaj sağlar. İlçe yönetimi konusu da pek çok Türk vatandaşının karşısına sıklıkla çıkar. İlçeyi yöneten yöneticilerin görevlerini her vatandaş bilse oy kullanma hakkını da daha doğru gerçekleştirebilir.

İlçeyi Kim Yönetir?

Valiler ve kaymakamlar hükümet tarafından atanarak resmi göreve getirilir. Bu kişiler de hükümetten aldıkları emirleri yerine getirir.

İl ve ilçe yönetimleri yerel yönetim birimleridir. Doğal olarak da yönetimlerinden belediyeler sorumludur. Belediyeler ise il ve ilçelerde yer alarak ayrılır. Örneğin Kocaeli Belediyesi Kocaeli iline ait yerel yönetim sahibidir. Kocaeli iline ait İzmit ilçesi ise İzmit Belediyesi tarafından ilçe yönetim yerel sahibidir.

Yani ilçeleri ilçe belediyeleri doğal olarak da ilçe belediyelerinin başındaki ilçe belediye başkanları yönetir.

İlçeyi Yöneten Yöneticilerin Görevleri Nelerdir?

İlçeyi yöneten yöneticilerin görevleri şöyle sıralanmaktadır:

Haberin Devamı

Belediyeyi sevk ve idare etmek bağlı olduğu belediyenin hakkını korumak

Devlet daireleri, törenler gibi resmi yerlerde belediyeyi temsil etmek

Belediyenin taşınır ve taşınmaz mallarını idare etmek

Gelir alacak takibi ve tahsilatı yapmak

Bütçeyi uygulamak

Belediye çalışanlarını atamak

Belediyeye bağlı işletmeleri denetlemek

Bağlı olduğu beldenin halkının huzurunu, mutluluğunu, güvenliğini sağlamak için gerekli işleri ve önlemleri yerine getirmek