Eğitimİhraç Fazlası Ne Demek? İhraç Fazlası Ürünler Neye Denir?

İhraç Fazlası Ne Demek? İhraç Fazlası Ürünler Neye Denir?

30.08.2022 - 01:16 | Son Güncellenme:

Yurt dışına mal veya hizmet satılmasına ihraç etmek denilmektedir. Bu anlamda karşımıza ihraç fazlası terimi ortaya çıkmaktadır. Peki, ihraç fazlası ne demek? İhraç fazlası ürünler neye denir? İşte ihraç fazlası hakkında merak edilenler.

İhraç Fazlası Ne Demek İhraç Fazlası Ürünler Neye Denir

Dünyaca ünlü markalar maliyetleri düşürmek amacı ile ürünlerini Diğer ülkelere satmaktadır. Fakat bazı nedenlerden dolayı ürünlerin satamayıp elinde kalması durumunda ihraç fazlası kavramı ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 İhraç Fazlası Ne Demek?

 İhraç etmek için üretilen fakat herhangi bir sebepten dolayı ihraç edilmeyip ürünlerin bir kısmının elinde kalması durumuna ihraç fazlası denilmektedir. İhracat amacı ile üretilen bu ürünlerin bazılarında bu durum yaşanabilmektedir. Ülkemizde ihraç fazlası ürünler genellikle tekstil ürünlerinde duyulmaktadır. Bunun sebebi ise ünlü tekstil firmaların iş gücü ve düşük üretim maliyeti sebebiyle ülkemizde üretim yapmasıdır.

 İhraç Fazlası Ürünler Neye Denir? 

 İhraç fazlası ürünler ihraç edilmek amacı ile üretilen fakat bazı nedenlerden dolayı ihraç edilemeyen ürünlerdir. Bu ürünler ihraç fazlası olduğu için çöpe atılmamaktadır. Bu ürünler genellikle toptan satışa sunulmaktadır. Toptancılar ise bu ürünleri satın alarak tüketicilere satışını gerçekleştirmektedir.