23.02.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:
HTML anlamları olan kelimelerin baş harfleri alınarak oluşturulan kısaltmadır. Bu kelimeler Hyper, Text, Markup ve Language kelimeleridir. Bu terimin belirli bir tarihçesi ve kullanım alanları mevcuttur. Yazıda detaylarına yer verilmiştir.
HTML Nedir, Ne İşe Yarar?
HTML web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart faktörünü ifade eden metin işaretleme dilidir. Bu terim programlama dili değildir.
HTML web sitelerinin okuduğu bir dildir. Bu sayede web sitelerini çalıştırır. HTML çok fazla derecede işe yarayan bir dildir. Dilin faydaları şunlardır:
l Yazı, görsel, video gibi ögelerin sayfa içerisine yerleştirilmesini sağlar.
l Konumlandırmayı gerçekleştirir.
l Bu sayfaların web tarayıcılarında düzgün bir şekilde görüntülenmesini sağlar.
l Arama motorlarına sayfa hakkında bilgi verilmesini gerçekleştirir.
HTML Nerelerde Kullanılır?
Bu terim web sitesi yaparken oluşturulan temeldir. Web tarayıcısı aracılığı ile bir web sitesine girdiğimizde ekranda gördüğümüz her şey HTML’dir.
Web sitelerinde görülen her şey HTML ile yapılıyor ve kodlanıyor. Bir web sitesi oluşturacaksanız hangi alanda çalışırsanız çalışın HTML bilmek zorundasınız.
HTML ile bir web sitesinde video, müzik, tablo, resim paylaşabilirsiniz. Oluşturulan sitelerde sağlık ile ilgili bilgilere, tablolara, verilere, yer verebilirsiniz. Aynı zamanda farklı alanlarda da web sitesi oluşturarak HTML ile dünyaya açılabilirsiniz.
HTML Nasıl Öğrenilir?
Dünyanın en yaygın kod türlerinden biri olan HTML internet aracılığı ile öğrenilebilir. En hızlı bir şekilde ayrıntılarına yer verilebilir. Çeşitli kurs programlarından dersler alınarak öğrenilebilir.
Dilin en güncel sürümü öğrenilmelidir. HTML etiketleri açık ve evrensel özelliklere sahiptir. Bu özelliklere genel bakış yöntemi yapılarak öğrenilebilir. En önemlisi web sitesinin aktif bir şekilde kullanılması için mutlaka HTML öğrenimi tamamlanmalıdır. Bu öğrenme kaliteli hizmet veren, detayları anlatan siteler aracılığı ile yapılabilir.
Öğrenmeyi gerçekleştirebilecek kurslar mevcuttur. İçerik yönetimi ve internet aracılığı ile mesleğini icra eden her kişi bu sistemi öğrenmelidir.