EğitimHesap Cüzdanı Nedir, Ne İşe Yarar? Hesap Cüzdanı Nasıl Alınır?

Hesap Cüzdanı Nedir, Ne İşe Yarar? Hesap Cüzdanı Nasıl Alınır?

25.07.2022 - 17:23 | Son Güncellenme:

Bir bankada hesabı olan kişilere verilen ve yatırılan/ çekilen paraların kayıtlarının tutulduğu defter olarak bilinen hesap cüzdanı günümüzde hemen hemen reşit olan herkesin sahip olduğu bir avantajdır. Hesap cüzdanları, banka hesabına ilişkin basit muhasebe işlemleri ile kullanılması amaçlanmış kitaplar olarak tanımlanabilir. Peki Hesap cüzdanı nedir, ne işe yarar? Hesap cüzdanı nasıl alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hesap Cüzdanı Nedir, Ne İşe Yarar Hesap Cüzdanı Nasıl Alınır

Kimi zaman banka defteri kimi zaman banka hesabı olarak adlandırılan bu terim uzun yıllarca tasarruf alanında dengeye ayak uydurmanın en çok tercih edilen yolu olarak kabul edildi.

Haberin Devamı

Hesap Cüzdanı Nedir?

Hesap cüzdanı, bir bankaya gidilerek hesap açıldığı zaman, açılan hesap ile ilgili finansal işlemleri yazılı olarak paylaşılması adına ortaya çıkmıştır. Müşterilerin, banka hesabında ki bilgilere yer vermek adına kullanılan bu cüzdanda kişisel birçok bilgi yer alır. Bu neden iyi korunması gerekir. Hesap cüzdanı içerisinde banka hesap numarası, kişinin isim ve kimlik bilgileri, hesaba yatırılan ve çekilen para tutarları yer alır.

Ne İşe Yarar?

Hesap cüzdanının birçok avantajı vardır. Cüzdanın ait olduğu bankadaki işlemlerin daha kolay yapılması bu avantajların başında gelir. Bunun yanı sıra;

Banka hesabıyla ilişkiyi hukuki anlamda ispatlayan belgedir.

Elektronik sorun yaşandığında hesap cüzdanı ile işlem yapmak mümkündür.

Haberin Devamı

Katılım fonu kabulünü ispatlar.

Hesap Cüzdanı Nasıl Alınır?

Hesap cüzdanı almak adına kişi, hesabı bulunan bankaya gitmelidir. Her banka, zaten müşterisine hesap cüzdanı vermek zorundadır. Hesap cüzdanı almak isteyen müşterilerin bankaya giderek cüzdan taleplerini iletmeleri yeterli olmaktadır.