EğitimHermetik Ne Demek? Hermetik Kombi İle Yoğuşmalı Kombi Arasındaki Fark Nedir?

Hermetik Ne Demek? Hermetik Kombi İle Yoğuşmalı Kombi Arasındaki Fark Nedir?

04.03.2021 - 01:42 | Son Güncellenme:

Hermetik, özellikle son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz ancak anlamını pek çok insanın bilmediği bir kelime olarak karşımıza çıkıyor. Bundan dolayı pek çok insan Hermetik ne demek? Hermetik kombi ile yoğuşmalı kombi arasındaki fark nedir şeklindeki sorularına yanıt arıyor. Bundan dolayı çok fazla merak edilen bu soruların yanıtlarını sizin için detaylarıyla derledik.

Hermetik Ne Demek Hermetik Kombi İle Yoğuşmalı Kombi Arasındaki Fark Nedir

Hermetik kelimesi, özellikle kombilerle ilgili olarak çok fazla karşı karşıya kaldığımız bir kelime olma özelliği barındırıyor. Bundan dolayı önemli bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

 Hermetik Ne Demek?

 Hermetik kelimesi, Fransızca kökenli bir kelime olarak dilimize geçmiş kelimeler arasında yer almakta olup Türkçe'deki karşılığı ise: Yalıtımlı demektir.

 Hermetik Kombi İle Yoğuşmalı Kombi Arasındaki Fark Nedir?

 Hermetik kombi ile yoğuşmalı kombi arasında bulunan en önemli ve büyük fark yanma neticesinde ortaya çıkan atık gazlardan kurtulma şekli olmaktadır. Hermetik kombi, doğal gazın yanması neticesinde ortaya çıkan su buharını olduğu gibi atmosfere salar. Oysaki bu buhar çok yüksek bir ısıya sahip nitelik taşır.

 Yoğuşmalı kombi ise bu ısıdan faydalanır. Bu bakımdan yoğuşmalı kombi hermetik kombiye göre çok daha yeni bir teknoloji olmakla birlikte ’ye varan oranlarda daha fazla verimlidir.