EğitimGirişimcilik Nedir, Avantajları Ve Türleri Nelerdir? Örnek Olarak Girişimcilik Fikirleri

Girişimcilik Nedir, Avantajları Ve Türleri Nelerdir? Örnek Olarak Girişimcilik Fikirleri

18.02.2022 - 16:14 | Son Güncellenme:

Herhangi bir alanla ilgili olan yeni ürünler ya da projeler ortaya koymak teknolojinin gelişmesi ile daha kolay bir hal almaktadır. Özellikle üretim faktörlerinin yeni fırsatlara dönüştürülmesi işi son zamanlarda oldukça popüler bir hal almaktadır. Bu durum girişimcilik kavramı ile ifade edilmektedir. Peki, girişimcilik nedir, avantajları ve türleri nelerdir? Örnek olarak girişimcilik fikirleri neler olmaktadır? İşte, girişimcilik hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Girişimcilik Nedir, Avantajları Ve Türleri Nelerdir Örnek Olarak Girişimcilik Fikirleri

Girişimcilik kavramı maddi bir kar elde etmek amacıyla yeni bir iş kurma olarak ifade edilmektedir. Girişimcilik toplum içinde faydalı olan bir üretme şekli olmaktadır.

Haberin Devamı

Girişimcilik Nedir, Avantajları Ve Türleri Nelerdir?

Girişimcilik kavramı insanın düşünsel emeğinin ekonomik değerlere dönüştürülmüş hali olarak açıklanmaktadır. Üretim faktörlerinin bir araya getirilmesi ile bir işletme ya da faaliyeti kar elde etmek amacıyla kullanmak da girişimcilik olarak ifade edilmektedir. Girişimcilik, piyasa koşulları göz önünde tutularak değerlendirilecek sermayeye en fazla geliri sağlayacak mal ve hizmetlerin üretimini öngören bir dizi faaliyetler bütünü olmaktadır. Girişimcilik denince akla ilk gelen kavramlar şu şekilde olmaktadır:

 - Yeni bir iş başlatma ya da yaratma

 - Yeni ürünleri yeni pazarlara sunma

 - Fırsatların peşinde koşma

 - Risk alma

 - Kişisel fayda sağlama

 - Yüksek kar elde etme

Haberin Devamı

 - Strateji geliştirme

Girişimciliğin en önemli özelliği yenilikçi ve dinamik olarak kalkınmaya önem vermek olarak ifade edilmektedir. Girişimcilerin dikkat ettiği hususlardan biri de istikrarlı bir şekilde kazanç sağlayan unsurlara yönelmek olmaktadır. Riske girmeden yatırım yapmak ve kar elde etmek girişimcilerin hedefledikleri arasında yer almaktadır. Girişimciler başkasının ya da başkalarının maddi kazançlarını en verimli şekilde değerlendirebilen kişiler olmaktadır.

Birden fazla alanda girişimcilikten söz etmek mümkün olmaktadır. Girişimciliğin türlerini şu şekilde belirtmek mümkün olmaktadır:

 - İç Girişimcilik

 - Ticari Girişimcilik

 - Kadın Girişimciliği

 - Sosyal Girişimcilik

 - Kamu Girişimciliği

 - Sanal Girişimcilik

Örnek Olarak Girişimcilik Fikirleri 

Girişimcilik temelde kar amacı güden unsurları ön plana çıkararak onları kullanmak olarak ifade edilirken bu işi yapan kişilere de girişimci adı verilmektedir. 

Dünyadaki başarılı girişimciler şunlar olmaktadır:

 - Jack Ma – Alibaba

 - Pierre Omidyar – eBay

 - Andrew Carnegie – U.S. Steel

 - Jan Koum – WhatsApp

 - Jeff Bezos – Amazon

 - Konosuke Mathushita – Panasonic

 - Hamdi Ulukaya – Chobani

 - Eren Özmen – Sierra Nevada Corporation

 - John Paul DeJoria – Paul Mitchell&Patron Tequil

 - Sarah Breedlove – Madam C. J. Walker Manufacturing Company