21.02.2022 - 15:35 | Son Güncellenme:
Bir topluluğu aile olarak tanımlamak için bu kişilerin aralarında kan bağı bulunması gerekir. Aileler çocukların toplumsal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür.
Geniş Aile Nedir?
Aile, bir kadın ve bir erkeğin evlenmesi sonucunda kurulur. Ülkemizde evlilik Medenî Kanun ile düzenlenir. Evlilik ise, nikahla gerçekleşir. Nikah ise, tanıkların önünde yapılan resmi evlilik sözleşmesine verilen isimdir. Geniş aile, ataerkil ve geleneksel bir yapıya sahiptir. İki ya da üç çocuktan meydana gelen geniş aileler genellikle anne, baba ve kardeşler akrabalık bağı olan diğer kişilerle aynı çatı altında yaşayabilir. Geniş ailenin diğer fertleri de amca, dede, dayı ve teyzedir.
Geniş Aile Neye Denir?
İnsanlar tarih öncesindeki çağlardan beri aileler şeklinde yaşar. Zaman içinde aile değişmese de ailenin üyelerinde ve üyelerin görevlerinde bazı önemli değişmeler olmuştur. Geniş aile, modern ailelerden daha farklı olarak metropollerden çok kırsal kesimde de yaygındır.
Geniş Ailenin Özellikleri Nelerdir?
Ataerkil bir yapıya sahip olan geniş ailelerde amca, baba ve dayı söz hakkına sahiptir. Aile toplumun temel yapı taşıdır. Bu nedenle de toplumumuzda çok önemli bir yere sahiptir.