EğitimFitted Çarşaf Ne Demek, Türkçesi Nedir? Fitted Çarşaf Kullanışlı Mı?

Fitted Çarşaf Ne Demek, Türkçesi Nedir? Fitted Çarşaf Kullanışlı Mı?

10.06.2022 - 12:43 | Son Güncellenme:

Fitted çarşaf yatağın her yanını saran kenarları lastikli çarşaflara verilen bir isimdir. Pamuklu kumaşlardan yapılan fitted çarşaflar yatak üzerine yapışarak kayma oluşturmazlar. Sahip olduğu esneklik sayesinde yataktan kolaylıkla sökülüp çıkartılabilmektedir. Çarşafların yatak üzerinde toplanmasının önüne geçilmesi için fitted çarşaflar üretilmiştir. Kullanım kolaylığı bakımından sıklıkla tercih edilmektedir. İşte, tüm bilinmesi gerekenler.

Fitted Çarşaf Ne Demek, Türkçesi Nedir Fitted Çarşaf Kullanışlı Mı

 Fitted, döşenmiş, oturmuş, uygun ve yerinde gibi anlamlara gelen bir kelimedir. Yatağın tamamını saran lastikli çarşaflar kaymayı önlediği gibi kenarlarından yatağı çevreleyerek yatak koruyucu yani alez görevi de görmektedir. 

Haberin Devamı

 Fitted Çarşaf Ne Demek, Türkçesi Nedir? 

 Fitted çarşaf, kayan çarşaflara alternatif olarak geliştirmiş yatağın köşesini kavrayan lastikli çarşaf olarak ifade edilmektedir. Ütülemeye gerek kalmayan çarşaflardır. Yatağa geçirildiği zaman gergin olmasından dolayı kırışıklık belli olmamaktadır. Fitted çarşafın Türkçesi, yatağı yandan sararak kapatan çarşaf şeklinde ifade edilir. Uyku sırasında fazla hareket ederek çarşafın toplanmasına neden olan insanlar için üretilmiş ergonomik bir üründür. Fitted çarşaflar pamuklu ve havlu kumaşlardan üretilmektedir.

 Fitted Çarşaf Kullanışlı mı?

 Fitted çarşaf yatağı köşelerden kavradığı için kayma oluşturmaz bu sayede çarşafın yatak içinde toplanması engellenmiş olur. Bu çarşaflar sayesinde yatağı toplamak oldukça kolaydır. Uyku sırasında sabit kalan fitted çarşaflar kişiyi rahatsız etmemektedir. Yatağı tamamen sardığı için çarşafta kırışıklık olmamaktadır. Fitted çarşafın gece boyu sabit kalması ve kullanışlı olması sık tercih edilen ürünler arasında olmasını sağlamaktadır.