EğitimEtfal Ne Demek? Arapça Olan Etfal Kelimesi Hangi Anlama Gelir?

Etfal Ne Demek? Arapça Olan Etfal Kelimesi Hangi Anlama Gelir?

12.03.2021 - 01:26 | Son Güncellenme:

Kimi zaman internette gezinirken, kimi zaman da televizyon izlerken bazı zamanlarda arkadaşlar arasında ilk defa olarak duyulan sözcükler her daim ilginç gelir. Son zamanlarda anlamı en çok merak edilen kelime öbekleri arasında "etfal" yer almaktadır. Sizin için Etfal ne demek? Arapça olan etfal kelimesi hangi anlama gelir sorularını yanıtlarını derledik.

Etfal Ne Demek Arapça Olan Etfal Kelimesi Hangi Anlama Gelir

Etfal, günlük hayatta oldukça sıklıkla kullanılmakta olan kelimelerden biridir. Uzun seneler boyunca Türkçede yer alan etfal kelimesi, insanların gerek günlük yaşam gerekse sosyal medyada yararlandığı ve kullanmasının söz konusu olduğu sözcüklerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Etfal Ne Demek?

 Etfal kelimesi ne demek sorusu çok fazla sorulan ve yanıtı merak edilen bir konudur. Bunun sebebi ise bu kelimenin Türkiye'de insanların bir hayli sıklıkla kullanmakta olduğu yahut çok fazla duyduğu kelimelerden birisi olmasıdır. Buna göre etfal kelimesi " çocuklar "demektir.

 Arapça Olan Etfal Kelimesi Hangi Anlama Gelir?

 Arapça olan etfal kelimesi Arapça kökenli bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna göre etfal kelimesinin anlamı şöyledir:

 - Çocuklar 

 Kullanımına bir örnek verilmesi gerekirse; Etfal hastanesi olarak kullanıldığında aslında çocuk hastanesi olarak bir ifade kullanılmış olur.