Eğitim Endonezya Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Endonezya Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 16:04 | Son Güncellenme:

Endonezya'nın para birimi; rupi olarak isimlendirilmektedir. Endonezya'nın resmi sembolü olan bayrağı, iki ayrı şeritten oluşmaktadır. Alt yatay şerit; beyaz, üst yatay şerit ise kırmızıdır. Endonezya bayrağındaki kırmızı renk; dökülen kanları ve mücadeleyi sembolize eder. Alt bölümdeki beyaz renk; ruhu ve ruhsal ögeleri sembolize etmektedir. Peki, Endonezya para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü nedir tüm detayları ile derledik.

Endonezya Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Endonezya'da kullanılan para birimi; Endonezya Rupisi şeklinde adlandırılır. Uluslararası sahada Endonezya Rupisi'nin kısaltması ise IDR olarak tanımlanmaktadır. Endonezya Rupisi; dünyadaki en değersiz paralardan birisidir. 

Haberin Devamı

Endonezya Para Birimi Nedir?

Endonezya rupiahı veya yalnızca rupiah; Endonezya'nın kullandığı resmi para birimi olarak tanımlanabilir. Bunun yanı sıra Bank İndonesia açısından dağıtılmaktadır. Bu para birimi; Hint para birimi olarak bilinen rupiden türemektedir. Endonezya'da kullanılmakta olan para birimi; Endonezya Rupisi şeklinde adlandırılmaktadır. Bunun yanı sıra uluslararası olarak bu para birimi IDR şeklindedir. 

Kısaca Tarihçesi ve Sembolü

Endonezya'nın tarihi; Endonezya'daki ortaya çıkan olayları kapsamaktadır. Endonezya oldukça uluslu bir ülke olup, ilk kez insanlar Asya'dan buraya gelmiştir. Çok uzun zamandan beri Çin, Bizans, Arap, Hindistan gibi oldukça önemli ticaret noktası olmuştur. Hollanda ve Portekiz açısından kolonileştirilmiştir. Japon işgali sonrasında yeniden Hollanda sömürgesine girmiştir. Bununla beraber Ahmet Sukarno'yla beraber bağımsızlığını kazanan bir ülke olmuştur. Bununla beraber her madeni parada ve nakitte kullanılan sembol ise RP şeklindedir.