EğitimEmülsiyon Nedir? Kimyada Emülsiyon Karışım Örnekleri Nelerdir?

Emülsiyon Nedir? Kimyada Emülsiyon Karışım Örnekleri Nelerdir?

25.02.2021 - 01:26 | Son Güncellenme:

Emülsiyon kelimesi özellikle fen bilgisi konularında karşılaşılan bir kelime gibi görünse bile günlük hayatta da örnekleri oldukça fazla bulunulan bir kelimedir. Emülsiyon hakkında siz de daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Emülsiyon nedir? Kimyada emülsiyon karışım örnekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Emülsiyon Nedir Kimyada Emülsiyon Karışım Örnekleri Nelerdir

Emülsiyon kavramı ile özellikle kimyada karşılaşılmaktadır. Türkçe manası olarak ise sıvı asıltı anlamına gelmektedir. Ancak emülsiyon örnekleri sadece kimya laboratuvarlarında görülmez. Aynı zamanda da günlük yaşantı içerisinde de sıklıkla emülsiyon karışım örnekleri ile karşılaşmak mümkündür. 

Haberin Devamı

 Emülsiyon Nedir?

 Emülsiyon normal şartlarda birbirine karışmayan iki sıvının aynı kabın içerisinde birleşmesi ile ortaya çıkan homojen karışım olarak ifade edilmektedir. Emülsiyon bir kolloid türü olarak bilinmektedir. Birbirine karışmayan iki farklı sıvının karıştırılması ile elde edilen özel karışım emülsiyon adını alır. Aynı zamanda da emülsiyon kelimesi Latince süt anlamına gelmektedir. Birbirinin içerisinde çözünmeyen en az iki sıvı ile meydana gelen karışımlardır. Hem günlük hayatta hem de kimya da bulunan birçok farklı emülsiyon örnekleri yer almaktadır. 

 Kimyada Emülsiyon Karışım Örnekleri Nelerdir?

Emülsiyon bir karışım türüdür. En fazla bilinen emülsiyon örneği ise yağ ve suyun karışımı olarak ifade edilmektedir. Su ile karıştırmaya çalıştığınız da yağ damlacıkları su içerisinde dağılım sağlayacaktır. 

Haberin Devamı

Benzin ve su karışımı da en fazla bilinen emülsiyon örnekleri arasında yer almaktadır. 

Günlük hayatta en fazla karşılaşılan emülsiyon türü yağ ve su karışımları ile meydana gelmektedir. 

Mayonez ve süt de emülsiyon karışımına örnek olarak verilebilir. 

Zeytinyağı ve sirke de emülsiyon karışımlar arasında yer alır. 

En yaygın olarak verilebilecek olan emülsiyon örneği de su ve zeytinyağı olarak ifade edilmektedir.