EğitimElektronik Malzemeler Nelerdir? Elektronik Devre Elemanları Nereden Alınır?

Elektronik Malzemeler Nelerdir? Elektronik Devre Elemanları Nereden Alınır?

16.06.2021 - 02:05 | Son Güncellenme:

Elektronik malzemeler, elektronik devre elemanları ismi ile de bilinmektedir. Elektronik malzemelerin neler olduğunun bilinmesi için öncelikle elektronik malzeme ne demek bunun bilinmesi gerekmektedir. Elektronik malzemeler nelerdir? Elektronik devre elemanları nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Elektronik Malzemeler Nelerdir Elektronik Devre Elemanları Nereden Alınır


Elektronik sistemlerde kullanılan ve bunun yanında elektronlar ile elektronların ortak alanlarını etkilemekte olan cihazlar ya da fiziksel elemanlar elektronik malzeme olarak isimlendirilmektedir. Elektronik malzemelerde en az iki ve daha fazlası olacak şekilde bağlantı noktaları vardır.

Elektronik Malzemeler Nelerdir?

Elektronik malzemeler genel olarak 3 çeşittir. Bunlar;

Haberin Devamı

Pasif Devre Elemanları

Aktif Devre Elemanları

Elektromekanik Devre elemanları

Pasif Devre Elemanları

Pasif devre elemanları, tek bir element ile üretilmektedir. Bunun yanında işlevini yerine getirmesi esnasında enerjiye gereksinim duymamaktadır. Bu malzemeler tek tip malzemelerden üretilmektedir. Genel amaçlar ile kullanılabilir. Elektronik devrelerin genelinde bu elemanlar bulunmaktadır. Bu sebeple iyi bir şekilde tanınmaları ve amaçlarına uygun olarak kullanılmaları gerekir.

Aktif Devre Elemanları

Bu ürünler, en az 2 ya da daha fazla elementten imal edilir. Çalışmaları için enerjiye gereksinim duymaktadır. Tek başlarına kullanılabilirler ancak verimli bir şekilde çalışmaları adına pasif devre elemanları ile kullanılmaları gerekmektedir. Özel amaçlı kullanımlar için üretilmektedir. Kullanıldığı devre özelliklerine ve türlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Elektromekanik Devre Elemanları

Bu ürünlerin hareket eden bölümleri bulunur. Bunun yanında elektronik devreye katkı sağlamaları ile de bilinirler. Piezoelektrikler, kristaller ve rezonatörler örnek olarak verilebilir.

Kristaller; seramik yapıdadır. Yüksek frekansların elde edilmesi amacı ile kullanılır. Seramik rezonatör; orta frekans elde etmek için kullanılmaktadır. Seramik filtre; radyo dalgalarında olan belli bir banddaki frekanslar için tercih edilmektedir. Elektriksel bağlantıların sağlanması adına terminal ile konnektör kullanılır. Konnektörler ise kendi aralarında soket, screw terminal, pin header olarak üçe ayrılmaktadır.