EğitimEdı Ne Demek, Açılımı Nedir? Edı Sistemi Nasıl Çalışır?

Edı Ne Demek, Açılımı Nedir? Edı Sistemi Nasıl Çalışır?

12.09.2022 - 14:27 | Son Güncellenme:

EDI, elektronik veri değişimini ifade etmektedir. İş belgelerinin standart bir şekilde şirket içi iletişimi sağlaması EDI ile gerçekleştirilmektedir. Fatura veya satın alma siparişleri gibi tabanlı belgelerin yerine geçen EDI, standart bir elektronik biçim olmaktadır. Peki, EDI ne demek? EDI açılımı nedir? EDI sistemi nasıl çalışır? İşte, merak edilen detaylar.

Edı Ne Demek, Açılımı Nedir Edı Sistemi Nasıl Çalışır

Kuruluşlar zaman tasarrufu gerçekleştirmek için EDI sistemine geçmektedir. EDI otomatik olduğundan, manuel işlemlerden dolayı meydana gelen hataları ortadan kaldırmaktadır.

EDI Ne Demek?

EDI, farklı bilişim platformlara sahip kurumlar ve firma arasında veri aktarımını sağlama amacı ile tasarlanan otomatik sistem olarak tanımlanmaktadır. İş ortakları arasındaki belgeler, elektronik ortamda alınıp gönderilmektedir. Perakende satış gerçekleştiren üretici firmalar, sipariş ve teslimat bilgilerinin iletilmesi için EDI kullanmaktadır. Çeşitli masraf ve israflardan kurtulmak için EDI sistemi önerilmektedir.

EDI Açılımı Nedir?

EDI açılımı Elektronik Veri Değişimi olmaktadır. Her koşulda entegrasyonu mümkün kılan EDI, dijital çağın nimetleri arasında yer almaktadır. Sistemli, ekonomik ve hatasız olmasından dolayı EDI sistemi kullanımı artmaktadır. Ticari ilişkilerde güven ortamını sağlayan EDI, uzun vadeli ilişkilere olanak sunmaktadır.

EDI Sistemi Nasıl Çalışır?

Noktadan noktaya veya doğrudan bağlantı ile çalışan EDI sistemleri, veri iletimini yönetmektedir. EDI sistemlerini tercih edenlerin iş sürecini daha hızlandırdığı görülmektedir. İptal ve iade sayılarında azalma yaşanmakla birlikte müşteri memnuniyeti sağlanmaktadır. Çözüm odaklı ve hızlı müdahale sağlanması için EDI sistemi kullanılmaktadır.

 

Yazarlar