EğitimEcyad Kalesi Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Ecyad Kalesi Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

11.11.2021 - 16:54 | Son Güncellenme:

Osmanlı İmparatorluğu 3 kıta üzerinde çok geniş topraklara sahip olmuştur. Gittiği her yerlere medeniyet eserleri ve tarihi yapılar inşa etmişlerdir. Kaleler, hanlar, medreseler, köprüler vb. Osmanlı eseri birçok yapı bulunmaktadır. Bu yapılardan bir tanesi de Ecyad Kalesidir. Peki, Osmanlı İmparatorluğu bu kaleyi nereye inşa etmiştir? Bu kalenin ne gibi özellikleri bulunmaktadır tüm detayları ile derledik.

Ecyad Kalesi Nerede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Ecyad Kalesi, Osmanlı Devleti tarafından Arap Yarımadasında bulunan Mekke şehrine inşa edilmiştir. Bu kale Kabe'ye oldukça yakın olan bir kaledir. Ancak, Arap Devleti tüm uyarılara rağmen bu kalenin yıkımını gerçekleştirmiştir.

Ecyad Kalesi Nerede?

Ecyad Kalesi, Arap yarımadasında Kabe'nin de bulunduğu Mekke şehrinde inşa edilmiştir. Bu kale Türkler tarafında 1781 senesinde yapılmıştır. Osmanlı kalesi olarak bilinen bu meşhur yapı Suudi Arabistan Devleti tarafından yıkılmıştır.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Ecyad Kalesi, sürekli olarak sıkıntı çıkaran asi kabilelere karşı Kabe'yi savunmak üzere yapılmıştır. Böylece İslam mabedi Kabe, kendini bilmez bedevilerden korunmuştur. Birinci Dünya Savaşında bir Türk garnizonu olarak kullanılmıştır. 500 yıl Türk hakimiyetinde bulunan ve Kabe'nin korunmasında aktif rol oynayan kale Araplar tarafında yıktırılarak, Fransızlara otel işletmeciliği yaptırılmıştır.

Ecyad Kalesi 23 dönüm olan hakim bir araziye inşa edilen meşhur bir kale iken, şuan bu kale yerinde gökdelenlerden oluşan oteller bulunmaktadır. Böylece Arap hükümeti bir Türk yapısının daha yıkımına imza atmıştır.