EğitimDiwali Bayramı Nedir, Neden Kutlanır? Diwali Bayramı Nasıl Kutlanır?

Diwali Bayramı Nedir, Neden Kutlanır? Diwali Bayramı Nasıl Kutlanır?

04.11.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

Hinduizm dinini benimseyen hindular için önemli bir zaman dilimi olan hindu takviminin başlangıcı anlamına gelen bir bayram olarak diwali bayramı kutlanmaktadır. Diwali bayramı kelime manası olarak ışık festivali anlamına gelmektedir. Diwali bayramı nedir ne anlama gelir? Diwali bayramı neden kutlanır? Diwal bayramı nasıl kutlanır sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Diwali Bayramı Nedir, Neden Kutlanır Diwali Bayramı Nasıl Kutlanır

Diwali bayramı hinduların bir bayramı olmasına rağmen dünya çapında bilinen ve ışıkların her yeri kaplayacak kullanıldığı bir yılbaşı töreni olmaktadır.

Diwali Bayramı Nedir? Neden Kutlanır?

Diwali bayramı hindular için önemli bir tarih olan hindu takviminin başlangıcı olan 13.gününde kutlanılan bir festival olarak bilinmektedir. Karanlık iki haftanın başlangıcına denk gelen ışık festivali olarak kutlanmaktadır. Işık festivalinde şehrin birçok alanı ışıklar ile süslenerek değişik görsellikler oluşturulmaktadır.

Diwali Bayramı Nasıl Kutlanır?

Diwali bayramında ışık festivali anlamını taşıdığı için her yer ışıklarla kaplanarak hindu dininde ölmüşlerin ruhlarının bir ışık olarak yeryüzünü aydınlatacağına inanılmaktadır. Diwali bayramında ışıklar iyiliği karanlık ise kötülüğü temsil ettiği için ışıkların karanlığa galip gelmesi amaçlanmaktadır.
Diwali bayramı ışık festivali olarak bilinmekte tüm dünyadan ziyaretçiler Hindistan'a ziyarette bulunmaktadır. Hindular için kötülüğü temsil eden her şeyi karanlıkta kalmakta ve ışıklar ile aydınlık sağlanarak kötülüklerden kurtulmak bu bayramda inançlarına göre mümkün olmaktadır.

Diwali bayramında ışıklandırmaların yanı sıra hindu halk ise özel kıyafetler ve değişik mumlar ile diwali bayramını kutlanmaktadır.