EğitimDevlet Hava Meydanları İşletmesi (Dhmi) Nedir, Görevleri Nelerdir?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (Dhmi) Nedir, Görevleri Nelerdir?

01.07.2022 - 01:49 | Son Güncellenme:

Devlet hava meydanları işletmesi kısaca DHMİ olarak bilinir. Kamu İktisadi kuruluşlarından biri olan devlet hava meydanları işletmesi sivil havacılık ve uluslararası havacılık ile ilgili tüm işlemleri gerçekleştirmektedir. Havalimanlarının işletilmesi, hava trafiğinin kontrol edilmesi ve hava dolaşımındaki kayıpların engellenmesi amaçlar arasındadır. Devlet hava meydanları işletmesinin görevlerini de tüm detayları ile sizler için derledik.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (Dhmi) Nedir, Görevleri Nelerdir

Devlet hava meydanları hizmetlerinden sonra son yıllardaki dış hat uçak trafiğinde artış olmuştur. Ayrıca hava ve yolcu trafiği bakımından da gelişim gösterilmiştir.

Haberin Devamı

 Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Nedir?

 Devlet hava meydanları işletmesi faaliyetlerinde özer, tüzel bir kişiliğe sahip, sorumluluğu sermayesi ile sınırlı bir Kamu İktisadi kuruluşudur. Kuruluşun ana statüsünde belirlenmiş olan amaçların başında sivil havacılık faaliyetlerinde gerekli olan her koşulu sağlamak bulunur. Uluslararası hava ulaşımındaki can ve mal güvenliğini, emniyetini sağlamak da başlıca görevler arasında yer alır.

 Havacılık ile ilgili diğer sistemlerin ve tesislerin kurulması ile işletilmesi de devlet hava meydanları işletmesinin asli görevlerindendir. Bu hizmetler ve çalışmalar sonucunda hizmet veren uçakların yolcu trafiğinde son senelerde önemli artışlar meydana gelmiştir. Özellikle de uluslararası havalimanlarımızdaki yolcu ve dış hat uçak trafiğinde büyük artış gerçekleşmiştir. 

Haberin Devamı

 Görevleri Nelerdir?

Sivil havacılık faaliyetlerinde gerekli olan havalimanlarının işletilmesi

Hava trafik kontrol hizmetlerinin sağlanması

Sivil havacılık faaliyetlerinin işletilmesi 

Sivil havacılık faaliyetlerinin zamanla modern havacılık düzeyine çıkarılması

Meydan yer hizmetlerinin üst düzeyde sağlanması

Türkiye havalimanlarının işletilmesi ve hava trafiğinin düzenlenmesi

Uluslararası hava dolaşımındaki can ve mal kaybını önleyerek emniyet sağlamak