Eğitim Demirören Medya Lisesi’nden LGS’de rekor

Demirören Medya Lisesi’nden LGS’de rekor

26.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim veren Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), LGS tercih dönemini bir rekorla tamamladı.

Demirören Medya Lisesi’nden LGS’de rekor

2022-2023 eğitim-öğretim dönemi için ilk öğrencilerini kabul edecek olan okul, yüksek puanlarla öğrenci alarak, köklü liselerin puanlarının üzerine çıkarak önemli bir başarı elde etti. Demirören Medya MTAL, birçok Anadolu ve fen lisesinin yüzdelik dilimlerini geride bırakarak zirvede yer aldı. Türkiye’nin dört bir yanından başarılı öğrenciler tarafından tercih edilen okul 0,12 yüzdelik dilimden öğrenci aldı.

Haberin Devamı

İki bölümle açıldı

Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümle açılan lisede öğrencilere, basılıdan dijital medyaya, televizyondan podcast’e, sosyal medyadan YouTube’a kapsamlı bir müfredatla dünya standartlarında çağdaş bir eğitim sunulacak. Lisede 15’er kişilik 2 sınıfta, 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 30 öğrenci, 5 yıllık eğitim alacak. Hazırlık sınıfında öğrenciler yabancı dil derslerini ana dili İngilizce olan öğretmenlerden alacaklar.

Okul, Türkiye’nin en büyük medya grubu olan Demirören Medya’nın içinde eğitim verecek. Mezunlar aldıkları eğitim sayesinde geleceğin Türkiyesi’ni inşa edecek.

BAKAN ÖZER’DEN TEŞEKKÜR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Demirören Medya MTAL’ye, 0,12’lik yüzdelik dilimden öğrencilerin yerleşmesini büyük bir başarı olarak değerlendirerek, “Bizim yüzde 1’lik dilimde çok sayıda mesleki teknik ve Anadolu lisemiz vardı ama Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tüm mevcut liselerden çok daha yüksek puanlı öğrenci alarak gerçekten sektörle işbirliği yapıldığı zaman öğrencilerimizin nasıl mesleki eğitime yöneldiğini gösterdiler.

Haberin Devamı

Emeği geçen Demirören Medya’nın tüm temsilcilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.