EğitimDegrade Cam Ne Demek? Degrade Gözlüğün Özellikleri Nelerdir?

Degrade Cam Ne Demek? Degrade Gözlüğün Özellikleri Nelerdir?

07.09.2022 - 17:13 | Son Güncellenme:

Degrade cam, gözlüklerde de tercih edilen bir camdır. Degrade gözlükler güneşe karşı daha dayanıklıdır. Eğer degrade cam gözlük kullanırsanız güneşe daha az maruz kalırsınız. Degrade cam nedir ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Degrade Cam Ne Demek Degrade Gözlüğün Özellikleri Nelerdir

Degrade cam gözlüklerde üst kısım daha koyuyken alt kısım daha şeffaftır. Son dönemlerde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Degrade Cam Ne Demek?

Degrade cam, iki ya da daha fazla cam tabakasının yüksek basınç ve sıcaklık ile özel reçinelerle birleştirilmesiyle elde edilir. Her ne kadar ülkemizde üretimi yeni olan bir yapı malzemesi olsa da sıklıkla kullanılır. Yapı sektöründeki büyük ilerlemenin sonucu olarak degrade cam üretimini kabul etmek mümkündür. Degrade cam otomobil camlarında, korkuluklarda, müze stantlarında ve okullarda güvenle kullanılır.

Degrade gözlük ise camın yukarıdan aşağıya doğru koyu renkten açık renge gitmesi demektir. Degrade gözlüklerde camın üst kısmı daha koyu renkken aşağı taraf daha şeffaftır. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de degrade gözlük modelleri son dönemlerde popüler hale gelmiştir.

Degrade Gözlüğün Özellikleri Nelerdir?

Degrade cam gözlüklerde camın üst kısımlarını koyu görürken alt kısımlarını daha açık renk görürüz. Gözlük camlarının üst tarafı daha koyu olurken alt tarafı daha şeffaftır. Son dönemlerde birçok kişi degrade cam gözlükleri tercih ettiğinden üretimi de artış göstermektedir. Gün içinde güneşin fazla olduğu zamanlarda degrade cam gözlükler oldukça fazla tercih edilir. Güneş direkt üstten geldiği için üst tarafı koyu olan gözlükler güneşe karşı daha dayanıklıdır.