EğitimDavay Ne Demek? Şarkılarda Geçen Davay Davay Kelimesinin Türkçesi Nedir?

Davay Ne Demek? Şarkılarda Geçen Davay Davay Kelimesinin Türkçesi Nedir?

18.02.2021 - 16:50 | Son Güncellenme:

Davay kelimesi Rusça bir kelimedir. Bir kelime olmasına rağmen daha çok duygu ifade eden bir sözcüktür. Bu bakımdan şarkılarda da sık sık kullanılmaktadır. Rusça şarkıların neredeyse her birinde davay sözcüğü yer almaktadır. Özellikle eğlenceli ve hareketli Rusça şarkılarda bulunmaktadır. Anlamı da bilinmesi faydalıdır. Bu nedene şarkılarda sık sık geçen davay kelimesi ne demek gibi soruları sizler için derledik.

Davay Ne Demek Şarkılarda Geçen Davay Davay Kelimesinin Türkçesi Nedir

Davay kelime türü bakımından bir ünlemdir. Yani bir duyguyu içerisinde barındırır. Genelde de şarkılarda bu görülmektedir. Yazımında da genelde sonuna ünlem ifadesi gerektirir. Bu nedenle bu durum Rusça şarkı sözlerinde sık sık gözlenir.

Haberin Devamı

Davay Ne Demek?

Davay kelimesinin Türkçe çevirisi haydidir. Yani haydi anlamında kullanılan sözcüğün Rusça karşılığı davaydır. Davay sözcüğü bu bakımdan iki kere de kullanılmaktadır. Türkçedeki haydi haydi kalıbı Rusçada davay davay şeklindedir.

Şarkılarda Geçen Davay Davay Kelimesinin Türkçesi Ne Demektir?

Haydi haydi yani davay davay Ruşça şarkıların vazgeçilmezidir. Bir heyecanı ya da isteği belirtmek için de kullanılır. Örneğin haydi gidelim demek için Rusçada yer alan davay kelimesi kullanılır.