EğitimCrush Ne Demek, Türkçesi Nedir? Crush Kime Denir?

Crush Ne Demek, Türkçesi Nedir? Crush Kime Denir?

25.03.2022 - 12:26 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde sosyal medya hesaplarına çok kullanılan kelimelerden biri Crush sözcüğüdür. Birçok kişi karşılaştığı bu sözcüğü ne anlama geldiğini merak ediyor. Peki, Crush ne demek, Türkçesi nedir? Crush kime denir tüm detayları ile derledik.

Crush Ne Demek, Türkçesi Nedir Crush Kime Denir

 İngilizce kökenli bir kelime olması ile beraber bu sözcük taşıdığı anlam doğrultusunda Türkçe üzerinde de kullanılır. Zaten anlamı kapsamında evrensel bir karşılık sunduğunu ifade etmek mümkündür. Genel olarak ise sosyal medya hesapları doğrultusunda kullanılan bir anlama sahiptir.

Haberin Devamı

 Crush Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Sosyal medya hesapları ile birlikte arkadaşlık uygulamalarında, birbirinden hoşlanan kişi için crush kelimesi kullanılır. Eğer uygulama üzerinden bir kişi karşı tarafa kalp gönderir ve yine karşı taraftan kalp alırsa, o vakit bu kişiler birbirlerinden hoşlanmış anlamına gelir. Böylece bu iki kişi için Kıraç sözcüğünü kullanılır.

 Crush Kime Denir?

 Arkadaşlık uygulamaları veya sosyal medya hesapları dahilinde birbirinden hoşlanmış kişiler için crush kelimesi değerlendirilir. Özellikle karşılıklı olarak kişilerin birbirlerine kalp göndermesi üzerinden, yine birbirlerinden hoşlandıkları anlamı çıkar. Bu da kısaca crush kelimesi ile ifade edilir.