EğitimCloze Test Nedir? Cloze Test Soruları Nasıl Çözülür?

Cloze Test Nedir? Cloze Test Soruları Nasıl Çözülür?

21.04.2022 - 16:28 | Son Güncellenme:

Genelde eğitim üzerinden farklı sorular doğrusunda cloze test ön plana çıkar. Aynı zamanda bu testin yine Türkçe üzerinden de bir karşılığı olduğunu ifade etmek mümkün. Peki Cloze test nedir? Cloze test soruları nasıl çözülür? İşte, ayrıntılar.

Cloze Test Nedir Cloze Test Soruları Nasıl Çözülür

 İngilizce üzerinden öne çıkan kelime grubu olarak cloze test, pek çok sınav için önemli bir yere sahiptir. Hem eğitim konusunda hem de çok önemli sınavlar içerisinde yer alan sorular olarak ön plana çıkar.

Haberin Devamı

 Cloze Test Nedir?

 Cloze test aynı zamanda çıkartmalı test ya da boşluk test olarak bilinir. Bu bağlamda bir cümle içerisinde yer alan bazı kelime ya da kelimeler çıkartılır. Daha sonra bu kelimelerin doldurulması istenir. Özellikle İngilizce sınavları kapsamında dilbilgisi üzerinden çok sık öne çıkan sorular içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Böylece belirli bir hedef kitle adına, cümle ne kadar kolay okunup okunamayacak konusunda bu şekilde bilgi elde edilir.

 Cloze Test Soruları Nasıl Çözülür?

 Genel olarak cloze test soruları daha çok İngilizce soruları olarak da ön plana çıkmaktadır. Dilbilgisi üzerinden cümlenin öğeleri ile beraber değerlendirildiğini ifade etmek mümkün. Yani özne ve yüklem ile birlikte içerisinde yer alan farklı öğeler kapsamında İngilizce üzerinden dil bilgisi ile birlikte gerçekleşir. O yüzden cloze test soruları çözebilmek için, öncelikle İngilizce dil bilgisini iyi kavramak gerekir. Böylece kolay bir şekilde farklı cümleler eşliğinde çözümü sağlamak mümkün.