EğitimÇikolatalar sanata dönüştü

Çikolatalar sanata dönüştü

11.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen Çikolata Atölyesi’nde birbirinden özel tasarımlar gerçekleştiren katılımcılar, çikolatayı sanata dönüştürdü.

Çikolatalar sanata dönüştü

EĞİTİM SERVİSİ - Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) tarafından Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile uygulanmakta olan Avrupa Dayanışma Programı projesi kapsamında Gaziantep’e gelen çikolata sanatçısı Alina Luchkova’nın şefliğinde gerçekleşen atölyede, öğretim elemanları ve öğrenciler ile birlikte gönüllüler farklı tasarım ve teknikler kullanarak, her biri birer sanat eseri olarak nitelendirilebilecek, lezzetli ve farklı çikolatalar üretti.

Haberin Devamı

Atölyenin kültürlerarası bilgi paylaşımına öncülük ettiği gibi gastronominin sanatsal yönünü de ön plana çıkardığını belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli “Daha önce de moleküler gastronomi ve benzeri gibi etkinlikler ve atölye çalışmaları yapmıştık. Bugün de çoğumuzun çok sevdiği lezzetlerden biri olan çikolata üzerine odaklanıldı. Ukrayna’dan gelen değerli konuğumuz, çikolata sanatçısı Alina Luchkova çikolatanın aslında sadece bir gıda ürünü olmadığını, adeta bir sanat eserine dönüştürülebileceğini ve bu sayede katma değerinin de artırılabileceğini gösterdi” dedi.