EğitimCennet Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Cennet Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

24.10.2021 - 03:10 | Son Güncellenme:

Cennet kuşu, bilinen en nadir ve eşsiz kuş türleri arasındadır. Özellikle güzel görüntüsü ile birçok kişinin dikkatini çeken bu kuş türü 42 farklı türe sahiptir. Birbirinden farklı çıkardığı sesler ile birçok kuş türünden ayrılmaktadır. Sizler için cennet kuşu nedir, özellikleri ve hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Cennet Kuşu Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir


Cennet kuşlarının tüyleri birbirinden farklı renklere sahiptir. Parlak bir tüy yapısı bulunur. Özellikle erkek cennet kuşları, dansları ile ünlüdür.

Cennet Kuşu Nedir?

Cennet kuşu son derece nadir ve özel olan bir kuş türüdür. Ortalama 30 yıl gibi bir ömre sahiptir. Ortalama 27 gün kuluçka süreleri vardır. Yetişkin olma süreleri ise dişilerde bir yıl, erkek cennet kuşlarında ise dört yılı bulmaktadır. Boyları ise ortalama altmış üç santime kadar çıkmaktadır. En kısa bilinen cennet kuşu türü ise kral cennet kuşudur. Kral cennet kuşunun boyu on dokuz santimdir. Cennet kuşlarının maksimum ağırlıkları ise 448 gramdır.

Cennet Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Cennet kuşları özel bir tüy yapısına sahiptir. Bununla beraber kur yapma yetenekleri ile bilinmektedir. Göz alıcı özel renkleri sayesinde, doğada en çok dikkat çeken kuşlar arasındadır. Bazı hayvanat bahçelerinde de bulunmaktadır. Malaycada tanrıların kuşları olarak da bilinmektedir. Cennet kuşu tüy ve renk zenginliği açısından en zengin kuş türüdür. Gaga yapısı kalındır. İri bir yapıya sahiptir. Fakat her bir cennet kuşunun görüntüsü ve duruşu farklıdır.

Genelde karganın boyutuna kadar gelebilmektedir. Erkek cennet kuşlarının boyutları bazı durumlarda bir metreye kadar ulaşabildiği bilinmektedir. Cennet kuşları tüylerinde hemen hemen bütün renkleri barındırmaktadır. Altın rengine dahi sahip olan bu kuşlar, renk skalası açısından son derece zengin bir görünüme sahiptir. Cennet kuşları, ağaç kuşlarıdır. Genel olarak ormanlık alanlarda yaşarlar. Yere sadece beslenmek için inerler ve yıkanmayı çok severler. Yuva yapan bir kuş türüdür. Dişler, yavrulama döneminde yavrular için özel yuvalar hazırlar.