EğitimCari Dönem Nedir? Bağkur Cari Dönem Ne Zaman Biter, Nasıl Hesaplanır?

Cari Dönem Nedir? Bağkur Cari Dönem Ne Zaman Biter, Nasıl Hesaplanır?

21.04.2022 - 13:31 | Son Güncellenme:

Hem devlet kurumları hem de özel sektör açısından cariye dönemi önemli bir yere sahiptir. Peki, Cari dönem nedir? Bağ-Kur cari dönem ne zaman biter, nasıl hesaplanır detayları ile derledik.

Cari Dönem Nedir Bağkur Cari Dönem Ne Zaman Biter, Nasıl Hesaplanır

 Kelime anlamı üzerinden öne çıkan manası ile birlikte aynı zamanda bu anlamı üzerinden farklı yerlerde kullanılır. Mali hesaplama doğrultusunda taşımış olduğu anlam ile beraber pek çok açıdan değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Cari Dönem Nedir?

 Kelime anlamı üzerinden cari dönem içinde olunan dönem şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu ve vergi ödemeleri kapsamında da cari dönem dönem öne çıkar. Bu doğrultuda henüz son dönemi vadesi Geçmiş olan borçlar şeklinde anlatmak öne çıkar.

 Bağkur Cari Dönem Ne Zaman Biter?

 Özellikle Bağ-Kur cari dönem bitişi bu konuda pek çok kişinin Merak ettiği konular içerisinde yer alır. Daha doğrusu bu durum Bağ-Kur cari dönem ödemesi şeklinde anlatılır. Her ayın son ödeme tarihini takip eden ayın sonu ise Bağ-Kur cari dönem şeklinde ifade edilmektedir. Bu dönem itibarıyla düzenli olarak gerekli ödemeler gerçekleştirilir.

 Bağkur Cari Dönem Nasıl Hesaplanır?

 Bağ-Kur cari dönem ödemesi borcun tebliğ edildiği tarihten 3 ay içerisinde ödenmesi üzerinden hesaplanır. Tabii bu doğrultuda gerekli girdiler ile beraber belirli bir sabit formül dahilinde hesaplama gerçekleşmektedir. Bu hesaplama neticesinde kişinin Bağ-Kur cari dönem üzerinden ödemesi gereken miktar ön plana çıkar.

 

Yazarlar