EğitimCaption Ne Demek? İngilizce Caption Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Caption Ne Demek? İngilizce Caption Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

08.02.2021 - 16:49 | Son Güncellenme:

Caption İngilizcede sık sık kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Kullanım yeri bakımından sosyal medya ile uğraşanlar bu kelimeyi her daim kullanmaktadırlar. Tabi ki de kelime anlamı bakımından çevirisi de bulunmaktadır. Türkçe çevirisi de en az orijinali kadar sık kullanılmaktadır. Bu nedenle caption ne demek sorusunu sizler için derledik.

Caption Ne Demek İngilizce Caption Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir

Caption en çok günümüzde Instagramda karşımıza çıkar. Insatgramı İngilizce dilinde kullananlar özellikle bu kelime ilk sık sık karşılaşır. Tabi ki de Türkçe Instagram kullananlar da bu kelimenin Türkçe çevirisi ile karşılaşır. Bu bakımdan sosyal medya dışında da çok kullanılan bir kelime olduğunun bilinmesinde fayda vardır.

Caption Ne Demek?

Caption kelime alamı bakımından açıklama demektir. Instagramda her bir paylaşımın altında açıklama yapılır. Bu kısımda caption kelimesi en çok karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir.

İngilizce Caption Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Açıklama anlamına gelen kelimenin karşılığı captiondır. Caption kelimesi sadece sosyal medyada karşımıza çıkmaz. Herhangi bir işlemin yazılı açıklaması caption olarak bilinir. Bu duruma örnek olarak herhangi bir yazılı resmi evrak işi verilebilir.