EğitimBroadcast Ne Demek, Türkçesi Nedir? Broadcast Özellikleri Nelerdir?

Broadcast Ne Demek, Türkçesi Nedir? Broadcast Özellikleri Nelerdir?

02.06.2022 - 12:03 | Son Güncellenme:

Broadcast, bir yayın ağı olarak bilinmektedir. Bilgisayar ağında bir mesajın tüm alıcılara aynı anda aktarılmasını sağlayan bir sistem olarak bilindiğini söylemek de mümkündür. Broadcast kelimesi İngilizce kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Bir cihazın ağda bulunan tüm cihazlara mesaj göndermesi olarak da ifade edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Broadcast Ne Demek, Türkçesi Nedir Broadcast Özellikleri Nelerdir

 Broadcast, network uygulamalarında sıklıkla karşılaşılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Genel yayın olarak da bilinmekte olan broadcast, kullanıcıların bir adres belirtmeden faydalandığı birçok uygulamanın çalışmasını sağlamaktadır. Vlan oluşturma işlemleri de broadcast düzenlenerek yapılan bir işlem olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Broadcast Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Broadcast, yayın ağı olarak bilinmektedir. Broadcast kelimesinin Türkçesi ise, yayın yapmak olarak ifade edilebilir. Broadcast, yayın ve iletim olarak da bilinmektedir. Broadcast, güvenlik açıklarına ve sonsuz döngülere de neden olabilmektedir. Broadcast ile, bir cihazın ağda bulunan tüm cihazlara mesaj göndermesinin söz konusu olduğu söylenebilir. 

 Broadcast Özellikleri Nelerdir?

 Broadcast, bir network üzerinden tüm kullanıcılara gönderilebilen paketleri ifade etmektedir. Dhcp serverler ile broadcat yayınının yapılması mümkün olmaktadır. Kullanılan broadcast ile paketlerin tüm kullanıcılara ulaşması da mümkün olabilmektedir. Broadcast sayesinde ağda bulunan tüm cihazların bir mesajı almasını sağladığı bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Broadcast paketleri tüm kullanıcılara ulaşabilen bir yayın olarak da ifade edilebilmektedir. Vlan olarak da bilinen sanal yerel alan ağı oluşturma işlemlerinde de broadcastların kullanıldığı söylenebilir. Broadcast, yayın olarak bilinmektedir.