EğitimBinde Hesaplama Nasıl Yapılır? En Kolay Binde Nasıl Hesaplanır?

Binde Hesaplama Nasıl Yapılır? En Kolay Binde Nasıl Hesaplanır?

05.02.2021 - 15:14 | Son Güncellenme:

Günlük yaşantımızda ufak matematik işlemleri yapabiliriz. Özellikle sayılarla arası iyi olmayan kişiler için hesaplama yapmak zordur. Bir sayının binde oranını hesaplamak herkesin zorlandığı bir hesaplamadır. Binde hesaplama nasıl yapılır? En kolay binde nasıl hesaplanır? Sorularına sizler için cevaplar derledik.

Binde Hesaplama Nasıl Yapılır En Kolay Binde Nasıl Hesaplanır

 Binde hesaplama işlemleri bazı formülle kolay bir şekilde yapılabilir.

Haberin Devamı

 Binde Hesaplama Nasıl Yapılır?

 Matematik hesaplarından birisi olan binde hesaplama işlemleri, basit formüllerle kolayca yapılabilir. Herhangi bir sayının bine oranını bulmak için farklı yöntemler bulunuyor. Herkes bu yöntemleri kullanarak bir sayının bindelik oranını bulabilir. Her ne kadar yüzdelik hesaplamalar kullanılsa da, bindelik hesapların bilinmesi de sizlere fayda sağlayacaktır. Yüzdelik mantığıyla düşünerek, kolayca bindelik hesabı da yapabilirsiniz.

 Bindelik hesabı yapabilmek için, formülleri iyi bilmeniz gerekiyor. Bu hesap için çok kolay bir formül bulunuyor. 5000 tutar olduğunu düşünelim. Bu 5000 tutarının binde 10'unun kaç olduğunu kolay bir şekilde çözebiliriz. 5000 sayısının binde 10'unun bulmak için öncelikle, 5000 sayısı 10'la çarpılır. Daha sonra çıkan sonuç 1000 sayısına bölünür. 1000'e bölünme sebebi binde hesaplama yapıldığı içindir. 

Haberin Devamı

 En Kolay Binde Nasıl Hesaplanır?

 Herhangi bir sayının binde hesabı yapılabilir. Eğer istediğiniz bir sayının herhangi bir bindelik oranını hesaplamak istiyorsanız, formülleri uygulamanız sizlere yeterli olacaktır. Bu hesaplama içerisinde bir çarpma bir de bölme işlemi bulunuyor. Sadece bu iki matematik işlemi yapılarak, binde hesaplamak mümkündür. Siz de belirlediğiniz bir sayının herhangi bir bindelik oranını hesaplayarak deneme yapabilirsiniz.

 Bindelik hesaplama yapılırken, bölme ve çarpma işlemlerinin karıştırılmaması önemlidir. Sonucun sağlamasını yaparak, işlemi doğru yapıp yapmadığınızı anlayabilirsiniz. Yaptığınız işlem sonrasında çıkan sonucu 1000 ile çarparak ve daha sonra belirlenen binde oranına bölerek, ilk sayıyı elde etmeniz gerekiyor. Eğer ilk sayı ortaya çıkmıyorsa, işlemler yanlış yapılmış demektir.

 

Yazarlar