EğitimBeykoz İlçesi Hangi Yakadadır? Çevresinde Hangi İlçeler Bulunur?

Beykoz İlçesi Hangi Yakadadır? Çevresinde Hangi İlçeler Bulunur?

01.10.2022 - 02:58 | Son Güncellenme:

İstanbul'un bir ilçesi olan Beykoz Anadolu Yakası'nda yer alır. Aynı zamanda bulunduğu bölge itibariyle oldukça önemli bir ilçedir. Beykoz ilçesi hangi yakadadır? Çevresinde hangi ilçeler bulunur? Beykoz ilçesi hakkında merak edilen detaylar.

Beykoz İlçesi Hangi Yakadadır Çevresinde Hangi İlçeler Bulunur

Çevresinde bulunan ilçeler ile birlikte yoğunluğu üzerinden Beykoz önemli bir ilçedir. Bununla beraber Beykoz Anadolu yakasında bulunan İstanbul'un bir ilçesidir. Çatalca Kocaeli yarımadasının Kocaeli bölümünde yer aldığını da ifade etmek mümkündür.

Beykoz İlçesi Hangi Yakadadır?

İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası olarak ikiye ayrılır. Bu yakalar içerisinde farklı ilçeler bulunmaktadır. Beykoz ilçesi ise İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan önemli bir bölgedir. Yoğunluğu hem de çevresindeki ilçeler ile birlikte büyük öneme sahiptir.

Beykoz İlçesi Çevresinde Hangi İlçeler Bulunur?

Beykoz ilçesi dört tarafından farklı ilçeler ile çevrelenmiş bir yerdir. Bunlar içerisinde şile, Çekmeköy, Üsküdar ve Ümraniye ilçeleri bulunmaktadır. Aynı zamanda Batı bölgesinde İstanbul Boğazı bulunur ve oldukça güzel bir manzaraya sahiptir. İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakaları kapsamında da önemli bir geçiş bölgesi olarak ön plana çıkar.