EğitimBardak Ölçüleri Nelerdir? Hangi Bardak, Hangi Ölçüye Denk Gelir?

Bardak Ölçüleri Nelerdir? Hangi Bardak, Hangi Ölçüye Denk Gelir?

10.02.2022 - 01:45 | Son Güncellenme:

Bardak ölçüleri en çok tarif alındığı zaman ya da herhangi bir şeyi tarif edecek esnada gerek duyulan konular olarak bilinir. Günlük hayatta sık sık kullanılan bu terimleri çoğu zaman insanlar karıştırmaktadır. Bardaklar ile ilgili tarif verirken karşıda bulunan kişilerin aklı karışabilmektedir. Bunun nedeni ise ürünlerin ağırlıkları birbirinden farklıdır. Kapladıkları alan da bununla bağlantılı olarak birbirinden farklı olan konular olarak bilinir. Tüm bunların yanı sıra tarif arayışında olanlar sürekli bu soruların cevabını aramaktadır. Bardak ölçüleri nelerdir? Hangi bardak, hangi ölçüye denk gelir tüm detayları ile derledik.

Bardak Ölçüleri Nelerdir Hangi Bardak, Hangi Ölçüye Denk Gelir

Bardak ölçüleri, ürünlerin farklılığına göre ve ürünün koyulma şekline göre farklılık göstermektedir. Su bardağı ve çay bardağı arasında çok büyük fark vardır. Bununla beraber çay bardağı bile pek çok alt kategoriye ayrılmaktadır. 

Haberin Devamı

  Bardak Ölçüleri Nelerdir?

 Tarif verirken en çok kullanılan alanlardan biri olan bardak ölçüsü, kimi zaman yanıltmaktadır. Bunun nedeni bardakların boyutlarında olan farklılık, ürünlerin farklı ağırlığa ve hacme sahip olmaları olarak bilinir. Aynı ürün dahi olsa kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.

 Ürünlerin bardağa nasıl koyulduğu da oldukça önemli bir konudur. Ölçünün tam tutmaması olası bir durumdur. Bu sebepten dolayı tarif veren kişilerin daha detaylı anlatması gerekir. Bardakların farklılık göstermesi ile beraber belli olan konular da vardır.

 Örneğin bir su bardağı şeker denildiği zaman bu oranın normal bir su bardağı ile konulması gerektiği bilinmelidir. Bunun yanı sıra tepeleme mi yoksa sıyırıp mı koyulacağı tarifi veren sayfanın not olarak vermesi gereken bir konudur. Bu tür ince ayrıntılar önemlidir. 

Haberin Devamı

 Hangi Bardak, Hangi Ölçüye Denk Gelir?

 Bardak ölçüleri tarif verme ya da alma esnasında önemli olan konular arasında yer alır. En çok bilinenler ise un ve şeker olarak bilinir. 1 su bardağı şekerin totalde 200 grama, 1 su bardağı unun ise 140 grama denk geldiği bilinmektedir. Diğer bilgiler ise daha ayrıntı olmak ile beraber tarif alınacağı zaman yazılan tarife göre hassas terazi ile ölçmek daha doğru sonuçlar elde etmeye fayda sağlayacaktır. Bilinen diğer bardak ölçüleri şu şekilde sıralanabilir:

  1. 4/3 su bardağı un 105 gram,
  2. 3/2 su bardağı un 93 gram,
  3. Yarım su bardağı un 70 gram,
  4. 1 yemek kaşığı un 9 gram,
  5. 4/3 su bardağı şeker 150 gram,
  6. 3/2 su bardağı şeker 135 gram,
  7. Yarım su bardağı şeker 100 gram,
  8. 1/3 su bardağı olan şeker 70 gram,
  9. 1 yemek kaşığı şeker 13 gram olarak sıralanabilir.