EğitimBakan Avcı, performans ödevlerinin kaldırılacağını belirtti

Bakan Avcı, performans ödevlerinin kaldırılacağını belirtti

03.02.2014 - 10:03 | Son Güncellenme:

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Hem dünkü hem de bugünkü toplantılarda, bundan sonra diğer yapacağımız çalışmalarda; inşallah doğruları daha da arttırıp, yanlışlarımızı olabildiğince azaltarak daha iyiye doğru hep birlikte yol alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Bakan Avcı, performans ödevlerinin kaldırılacağını belirtti

Bakan Avcı, Antalya´da bir otelde düzenlenen İl Millî Eğitim Müdürleri Toplantısı´na katıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Avcı, "Bir anlamda düzenli ve periyodik hale getirdiğimiz İl Millî Eğitim Müdürleri toplantısının bir yenisinde daha birlikteyiz. Bu organizasyonu hazırlayan başta Sayın Müsteşarımıza, Sayın Müsteşar Yardımcılarımıza, Genel Müdürlerimize, ilgili birim yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Elimde, arkadaşların hazırladığı uzun bir konuşma metni var. Eğer Kasım ayında yaptığımız sınavlarda korktuklarımız başımıza gelseydi, bir tecziye olarak bu konuşma metnini okumayı düşünebilirdim. Ama gerçekten bu düzenlemeleri o kadar güzel yönettiniz ki size bugün burada ayrıca böyle bir ´işkence´ uygulamayı haksızlık olarak görüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Daha İyiye Doğru Hep Birlikte Yol Alacağız

Toplantıda, bundan sonraki çalışmalarda özellikle dikkat edilmesi ve daha iyisini yapmak için üzerinde düşünülmesi gerekenler ile alınması gereken tedbirlerin bir kez daha gözden geçirildiğinin altını çizen Bakan Avcı, "Hem dünkü hem de bugünkü toplantılarda, bundan sonra diğer yapacağımız çalışmalarda; inşallah doğruları daha da arttırıp, yanlışlarımızı olabildiğince azaltarak; daha iyiye doğru hep birlikte yol alacağımızı düşünüyorum.

Arkadaşlarım, verdiğimiz bir sözü özellikle hatırlattılar. Sizin için küçük, ama bizim için büyük bir adım. Tıpkı Neil Armstrong´un Ay´a ayak basarken söylediği gibi. Eğitimimiz için büyük olan bir adım. Bu özellikle sınıflarımızda öğretmen öğrenci ilişkilerini, okullarımızda yönetici öğretmen ilişkilerini de ciddi manada dönüştüreceğini düşündüğümüz tablet bilgisayarlar konusunda, sizlere verdiğimiz bir sözümüz vardı" diye konuştu.

Bu toplantıda, bu sözün ilk adımının yerine getirileceğini ifade eden Bakan Avcı, "Çok hızlı bir şekilde son bir cümle ile sözlerimi tamamlayayım. Belki bugüne kadar hiç kimsenin söylemediği ve sizin de hiç duymadığınız bir cümle ile konuşmamı bitireyim. Hiç kimsenin söylemediği, hiç kimsenin bugüne kadar akıl edemediği cümle de şudur: Eğitim önemlidir!" şeklinde konuştu.

Daha sonra Bakan Avcı, 81 ilin millî eğitim müdürlerine ve merkez teşkilatının üst düzey yöneticilerine tablet bilgisayar hediye etti.

Haberin Devamı

Bakan Avcı, Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı

Bakan Avcı, İl Millî Eğitim Müdürleri Toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Antalya´da iki önemli toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Avcı, 81 ilin müdürüyle bir araya geldiklerini ve Kasım ayında yapılan sınavların değerlendirmesini yaptıklarını, Nisan ayında yapılacak sınavlara ilişkin alınması gereken tedbirleri de konuştuklarını anlattı.

Yeni düzenlemeler hakkında kendilerine bilgi verdiklerini bildiren Bakan Avcı, öğleden önce de Türkiye Özel Okulları Birliği Derneği tarafından düzenlenen sempozyuma katıldıklarını hatırlattı. Özel okullardaki öğrenci sayısının bugün 662 bin olduğunu, ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Özel okullarda öğrenim gören öğrenci sayısı son 11 yılda yüzde 196 oranında artmış. Yeterli mi, yeterli değil. Çünkü Türkiye´de şu anda özel okullarda okuyan öğrencilerimizin sayısı ortalama yüzde 4. Oysaki Avrupa Birliği ve OECD ülkelerinde yüzde 15. Dolayısıyla inşallah bizim de aldığımız tedbirlerle dershanelerin dönüşme süreci buna katkıda bulunacak. Türkiye´de özel okullaşma oranlarını Avrupa Birliği ve OECD ortalamasına yaklaştırmak için ciddi bir program uyguluyoruz."

Haberin Devamı

Devlet okullarında olduğu gibi özel okullarda da öğrencilerin ders kitaplarının karşılanacağını dile getiren Bakan Avcı, her yıl özel okullarda okuyan öğrencilerin kitaplarının temini konusunda zorluk yaşadıklarına dair şikâyetler aldıklarını kaydetti. Özel okullardaki çocukların da aynı devlet okullarında olduğu gibi kitaplarını sıralarında bulmaları için çalışma yürütüldüğünü ifade eden Bakan Avcı, bu uygulamayı gelecek eğitim öğretim yılında gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Aileler; Çocuklarının, Yeğenlerinin, Kuzenlerinin Ödevlerini Yapmaktan Kurtulacak

Bir gazeteci tarafından performans ödevleriyle ilgili sorulan soruya ise Bakan Avcı, performans ödevlerinin kaldırılacağını, bu yönde bir çalışma olduğunu belirtti. Gazeteciye çocuğunun olup olmadığını soran Bakan Avcı, "Sizi rahatlatacağız. Merak etmeyin, yeğeninizin, çocuklarınızın, kuzenlerinizin ödevlerini yapmaktan sizi kurtaracağız" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Avcı, otelde kalan vatandaşlarla da sohbet etti. Çocukların yanına giden ve performans ödevleriyle ilgili şikâyetlerini dinleyen Bakan Avcı, bu konuda yeni bir düzenleme yaptıklarını, uygulamanın en fazla aileleri rahatlatacağını vurguladı.