10.05.2021 - 16:01 | Son Güncellenme:
Badem, çok sevilen kuruyemişler arasında bulunuyor. Kişiler bademleri haşlayarak, kabuklarını basitçe soyabiliyor.
Badem Kabuğu Nasıl Soyulur?
Bademler yemeklerde ve tatlılarda kullanıldığı için, bazen kabukları soyulması gerekiyor. Badem kabuklarının nasıl soyulması gerektiği hakkında insanlar araştırma yapabiliyor. Bademlerden kabukları ayırt etmek için kullanılan bazı yöntemler bulunuyor. Pek çok ev hanımı bademin tam tadına ulaşabilmek adına kabuklarını ayırabiliyor. Bademleri kabuğundan ayırmak adına uygulanan yöntemler çok kısa süre içinde sonuç verebiliyor. Mutfaklarında bademleri kabuklarından ayırmak isteyenler, farklı yöntemlere başvurabiliyor.
Kabuğu ayırmak için uygulanan yöntemlerin etkili ve kısa süre içinde yapılabilmesi oldukça önemlidir. Öncelikle tencereye su ve badem koyulmalıdır. Normal ısıda bekletilecek olan su, kaynayana kadar devam ettirilir.
Kaynamaya başladıktan tam 1 dakika boyunca bademlerin haşlanması gerekiyor. 1 dakika sonra bademler tencere içerinden alınarak, soğuk sudan geçirilmelidir. Süzülen ve soğuyan bademler kolayca el yardımıyla soyulabilir. Ev hanımları haşlama yöntemini kullanarak badem kabuğunu kolayca soyabiliyor.
Badem Kabuğundan Nasıl Ayrılır?
Bademle ilgili merak edilen konulardan biri de, kabuklarının nasıl ayrılacağıdır. Badem kabuklarını ayırt etmek için genellikle haşlanma yöntemi kullanılıyor. Tencerede su içerisinde 1 dakika haşlanan badem kabuklarını soymak daha kolaydır.
Kişiler tencerelere eklediği suların içerisinde bademleri koyarak haşlamaya bırakmalıdır. Suyun kaynamasıyla birlikte yaklaşık 1 dakika boyunca bademler kaynatılmalıdır. Kaynatılan bademler süzülerek ve bekletilerek daha sonra soyulabilir. Soğuk sudan geçirilmesi de badem kabuğunu soyma konusunda oldukça önemli bir detaydır.