Eğitim Atom Fiziği Nedir? Atom Fiziği Uygulama Alanları Nelerdir?

Atom Fiziği Nedir? Atom Fiziği Uygulama Alanları Nelerdir?

19.03.2021 - 01:43 | Son Güncellenme:

Her bilimin kendine ait bir konusu bulunurken, bazen de bilimler arasında paylaşım ve senkronizasyon olmaktadır. Bu bağlamda bazı konular birkaç bilimin başlığı altında incelenmektedir. Bunlardan bir tanesi de atom fiziği konusudur. Atom fiziği hem kimya hem de fizik bilimi tarafından konu edilen bir başlıktır. Peki, atom fiziği ne demektir? Atomun hangi yapısı ve işlevi ile ilgili bir konudur? Bu alanın kendine has kullanılan ifadeleri bulunuyor mu? İşte, atom fiziği hakkında yapılan tanımlama ve bilgilendirmeler.

Atom Fiziği Nedir Atom Fiziği Uygulama Alanları Nelerdir

Atom fiziği, atomların bir bütün olarak incelenmesini kapsamaktadır. Ayrıca atomların birbirleri ile olan ilişkileri de atom fiziğinin konusudur.

Haberin Devamı

 Atom Fiziği Nedir?

 Atom konusunu bir bütün olarak ele alan, atomların moleküler yapıları ile etkileşimlerini, enerji düzeylerini, elektromanyetik geçişlerini, dalga düzeylerini, atomlar arası bağları, atom modellerini inceleyen bilim dalına atom fiziği denmektedir.

 Atom Fiziği Uygulama Alanları Nelerdir?

 Bu bilimin uygulama alanları; atomun sahip olduğu özelliklerden başlayarak, moleküler yapısına kadar devam eder. Ayrıca yine atomun parçacıklarını, enerji seviyelerini, birbirleri ile olan etkileşimlerini de konu edinmektedir.