EğitimAteizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Ateist Kime Denir?

Ateizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Ateist Kime Denir?

22.05.2021 - 16:38 | Son Güncellenme:

Bazı felsefe düşünceleri arasında tanrı ile ilgili bir takım görüşler bulunmaktadır. Kimi görüşler kainatın bir yaratıcısı olduğunu savunurken, bazıları da bu durumu metafizik ile ilişkilendirir. Peki, sıkça duyulan ifadelerin arasında rastlanan ateizm ne demektir? Ateizmin savunduğu görüşün temelinde ne vardır? Ateizm görüşüne inananlara ne ad verilir? İşte, ateizmin savunduğu görüşler ile merak edilen detaylar.

Ateizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Ateist Kime Denir

Ateizm bir tür felsefe konusudur. Kök olarak ateizm, Fransızcadan gelmektedir. Fransızcada orijinal ismi "athéisme" olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Ateizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? 

 Ateizm felsefesi tanrıyı tanımamaktadır. Türk Dil Kurumunun da açıklaması bu yönde olup, tanrı tanımazlık şeklindedir. Kısacası inançsızlık durumuna ateizm denir. İnanmayanlar ise ateist olarak adlandırılır. Ateistler tanrı tanımaz olarak ifade edilirler.

 Ateist Kime Denir?

 Ateizm felsefesini savunan ve görüşünü destekleyen tanrı tanımazlara ateist denir. Bu kelimenin de kökü Fransızcadan gelir. Ateistler sadece tanrıyı değil ruhani varlıkları da ret etmektedirler. Aynı zamanda tüm metafizik durumlarını da kabul etmezler. Ateistler konusu dinler ile alakalı değildir. Doğrudan tanrı ile ilgilenmezler.