EğitimAsean Nedir, Açılımı Ne Demek? Asean Ülkeleri Nelerdir?

Asean Nedir, Açılımı Ne Demek? Asean Ülkeleri Nelerdir?

04.02.2022 - 13:04 | Son Güncellenme:

Dünya çapında öne çıkan birçok farklı ve bilinen kısaltmalar bulunmaktadır. Bu kısaltmalar içerisinde önemli olanlar arasında ASEAN gelmektedir. Peki, asean nedir, açılımı ne demek? asean ülkeleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Asean Nedir, Açılımı Ne Demek Asean Ülkeleri Nelerdir

 Dünya çapında farklı ülkelerin bir araya gelmesi ile beraber oluşmuş örgüt olarak ASEAN öne çıkmaktadır. Dünyanın belli bölgesi ve kıtası üzerinden ülkeleri bir araya getirir. Özellikle günümüzde hala geçerliliğini koruyan ve devam eden bir örgüttür.

Haberin Devamı

 Asean Nedir, Açılımı Ne Demek?

 Türkçe olarak güneydoğu Asya uluslar Birliği ismi ile beraber ASEAN öne çıkmaktadır. İngilizce olarak ise ‘Association of southeast Asian Nations’ olarak bilinmektedir. Özellikle komünist genişlemeye karşı olan ülkelerin bir araya geldiği bir örgüttür. Günümüzde bu örgüt içerisinde pek çok farklı Asya ülkesi bulunur. Bu ülkeler özellikle diğer Asya'daki büyük ülkelere karşı bir araya gelmiş örgüt olarak da ön plana çıkar.

 Asean Ülkeleri Nelerdir?

 Asya Kıtası'nda yine diğer Asya ülkeleri içerisinde komünist genişlemeye karşı olarak çıkmış bir örgüttür. Bu örgüt içerisinde Asya'da bulunan birçok farklı ülke bulunmaktadır.

 - Filipinler

 - Malezya

 - Tayland

 - Endonezya

 - Singapur

Haberin Devamı

 Bu şekilde Yukarıdaki ülkeler günümüzde hala ASEAN örgütünün üyesi olarak ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda bu örgüt Güneydoğu Asya Ulusal Birliği olarak ifade edilir. Aynı zamanda belli kanun ve maddeler dahilinde de birbirini koruyan ülkelerdir.