EğitimApsis Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Apsis Nasıl Bulunur?

Apsis Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Apsis Nasıl Bulunur?

06.06.2021 - 03:13 | Son Güncellenme:

Koordinat ve matematik bilgilerinde kullanılmakta olan terimler bulunmaktadır. Bu terimler arasında apsis ifadesi dikkat çekmektedir. Apsis özellikle koordinat düzleminde kullanılmaktadır. Peki, apsis ne demektir? Apsisler nasıl kullanılır? Apsis ile ilgili TDK açıklaması var mıdır? Apsis, yabancı bir kelime midir? İşte, apsis hakkında merak edilen detaylar ile nasıl bulunduğu hakkında bilgileri derledik.

Apsis Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Apsis Nasıl Bulunur


Apsis Türkçe bir kelime değildir. Fransızcadan dilimize gelen bu ifade, Fransızcada "abscisse" olarak geçmektedir. Türk Dil Kurumu bu ifade ile gerekli bilgi açıklamasında bulunmuştur.

Apsis Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Apsis ile ilgili olarak TDK bilgisi şu şekilde geçer:

- Matematik biliminde kullanılan yönlü bir eksen üzerinde bulunan bir noktanın, başlangıç noktasına olan uzaklığını ifade etmek için kullanılan cebirsel değeri.
- Koordinat.

Apsis Nasıl Bulunur?

Apsisin bulunması haritacılık ve geometri derslerinde işlenir. Apsis koordinat düzleminde x ekseni olarak bilinen ifade üzerindeki değere verilen isimdir. Yani, x eksenin değeri bir koordinat üzerinde bulunan değerdir. Bu değerde o noktanın apsisidir. Apsisi bulmak için, x eksenine bakılır.