24.03.2021 - 16:28 | Son Güncellenme:
Özellikle aldığımız bazı ürünlerde, ürünün daha uzun ömürlü olması adına da ambalajın önemi artmaktadır. İyi ambalajlanmış bir ürün uzun ömürlü ve sağlam bir şekilde korunabilir. Bu nedenle ürünlerin muhafaza ve depolanması gibi konularındaki en önemli unsur ambalajdır.
Ambalaj Nedir, Özellikleri Nelerdir?
Anlam olarak ambalaj, taşınacak olan eşyayı sarmaya yarayan kâğıt, mukavva, tahta, plastik gibi gereçlere verilen isimdir. Ambalaj, içerisine konulan ürünü darbelere, ıslanma ve yaralanma gibi fiziksel unsurlara karşı koruyan, temiz ve güvenli bir şekilde elimize ulaşmasını sağlayan, aynı zamanda aldığımız ürünün taşınmasını ve depolamasını da kolaylaştıran bir nesnedir.
Ambalaj, günümüzde gıdadan elektronik eşyaya, kimyasal ürünlerden ilaçlara, aksesuardan inşaat gereçlerine kadar birçok sektörde kullanılır ve ürünlerin korunmasında hayati derecede öneme sahiptir. Üç çeşit ambalaj vardır.
Satış Ambalajı: Ürünün sağlam ve eksiksiz bir şekilde alıcıya ulaştırılmasını sağlar.
Dış Ambalaj: Ürünün kendi özelliğini koruması için tasarlanmıştır. Birden fazla satış ambalajını tek bir ambalajda tutma görevini üstlenir.
Nakliye Ambalajı: Diğer iki ambalaj türünün depolama ve taşınmasına kolaylık sağlayan, bu işlemler anında ürünün zarar görmesini engelleyen ambalaj türüdür.
Pazarlamada Ambalajın Avantajları Nelerdir?
Dışarıdan gelebilecek ıslanma, çarpma gibi tüm fiziksel şartlara dayanıklılık göstermesi
Ürünlerin depolama ve taşımasını kolaylaştırması
Kullanışlı ve güvenli olması
Küçük bir alanda birçok malzemenin aynı anda muhafaza edilebilmesine imkân sağlaması
Bir kere kullan ve at şeklinde değil de birçok kez kullanılabiliyor olması