EğitimAktrist Ne Demek? TDK'ya Göre Aktrist Ne Anlama Gelir?

Aktrist Ne Demek? TDK'ya Göre Aktrist Ne Anlama Gelir?

26.03.2021 - 12:54 | Son Güncellenme:

Aktrist kelimesi günlük hayatta en fazla kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Siz de sürekli olarak kullanılan aktrist kelimesi ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Aktrist ne demek? TDK'ya göre aktrist ne anlama gelir? Aktrist kelimesi ile ilgili tüm detayları derledik.

Aktrist Ne Demek TDKya Göre Aktrist Ne Anlama Gelir

 Aktrist kelimesi, bir karakteri canlandıran oyuncu olarak ifade edilebilir. Aktrist kelimesinin Antik Yunanca'da kullanılmakta olan bir kelime olduğu ve eski zamanlardan günümüze kadar varlığını sürdürdüğü bilinmektedir. Dilimiz de yaygın olarak kullanılsa bile yabancı kökenli olduğu da söylenebilir.

Haberin Devamı

 Aktrist Ne Demek?

 Aktrist kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Sinema veya televizyon sanatçısını ifade etmek için kullanılmaktadır. Aynı zamanda aktrist kelimesi kadın sanatçıları ifade ederken, aktör kelimesi de erkek sanatçıları ifade etmek için kullanılmaktadır. 

 TDK'ya Göre Aktrist Ne Anlama Gelir?

 TDK'ya göre aktrist, kadın oyuncu manasına gelen bir kelime olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda bir tiyatro terimi olarak da bilinmekte olan aktrist kelimesi bir karakteri canlandıran kadın oyuncuları ifade etmek için de sıklıkla kullanılmakta olan bir kelimedir.