EğitimAirbag Ne Demek? Araçlarda Airbag Ne Anlama Gelir?

Airbag Ne Demek? Araçlarda Airbag Ne Anlama Gelir?

23.03.2021 - 06:05 | Son Güncellenme:

İngilizce olan Airbag kelimesinin Türkçe karşılığı hava yastığıdır. Araçların temel güvenlik ekipmanlarından biri olan hava yastığı ilk kez 1962 yılında üretildi. Fakat yaygın olarak kullanılmaya 90'lı yıllarda başlandı. Çarpışma esnasında, saniyenin onda biri gibi kısa bir zaman diliminde açılan hava yastıklarının içi argon gazı ile şişer. Airbag ne demek? Araçlarda airbag ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Airbag Ne Demek Araçlarda Airbag Ne Anlama Gelir

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte araç koruma sistemlerinde de büyük değişimler yaşandı. Önceleri minimum 40 kilometre hızda açılan hava yastıklarının yerine 20 kilometrelik hızda açılan airbaglar kullanılmaya başlandı.

Airbag Ne Demek?

Airbag, trafik kazalarında can kaybı riskini en aza indirgemek için geliştirilmiş koruma sistemlerinden biridir. Her araçta toplam 6 tane bulunan hava yastıkları, otomatik bir sisteme sahiptir. Araç takla attığında ya da devrildiğinde de şoföre zarar verebileceği için açılmaz.

Araçlarda Airbag Ne Anlama Gelir?

Araçlarda airbag, temel güvenlik mekanizmalarından biridir. Her 5 yılda bir değiştirilmesi gereken hava yastıklarının düzenli aralıklarla kontrolden geçirilmesi gerekir. Son model arabalarda argon gazının yanı sıra nitrojen ile şişen çeşitleri de mevcuttur.