EğitimAdli Olgu Nedir? Sağlıkçılar İçin Adli Olgu Ne Anlama Gelir?

Adli Olgu Nedir? Sağlıkçılar İçin Adli Olgu Ne Anlama Gelir?

21.03.2021 - 06:48 | Son Güncellenme:

Hukukta çeşitli önemli kavramlar bulunmaktadır. Adli olgu kavramı da bunların arasında bulunmaktadır. Adli olgu kavramı nedir? Adli olgu ne zaman gerçekleşir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Adli Olgu Nedir Sağlıkçılar İçin Adli Olgu Ne Anlama Gelir


Kişiler, suç işlediğinde ya da işlenen suçlardan etkilendiğinde hastaneye başvurma ihtiyacı duymaktadır. Bu durumlarda, ortaya adli olgun kavramı çıkmaktadır. Bu gibi durumlar, adli olgu olarak isimlendirilmektedir. Adli olgularda suçlunun veya zarar gören kişinin başında polis beklemesi gerekebilmektedir.

Adli Olgu Nedir?

Adli olgu, ceza kanununda tanımlanmış olan suçları işleyerek veya işlenmiş olan herhangi bir suçtan etkilenerek hastaneye başvuran kişiler olarak tanımlanmaktadır. Böyle bir durum yaşandığında bu durum ‘adli olgu’ olarak nitelendirilir ve polisin haberi yoksa polise haber verilir. Bu kişilerin, tedavi süreçleri boyunca polis ya da asker tarafından tedavi sürecinin takip edilmesi gerekebilmektedir.

Sağlıkta Adli Olgu Neyi Değiştirir?

Adli olguda, normal tedavi sürecine kıyasla bazı konularda farklılık görülebilmektedir. Bu kişiler, polis veya asker tarafından sağlık süreçleri boyunca takip edilir. Kişinin kaçmaması ya da ekstra bir saldırıya uğramaması için bu takibin yapılması gerekli görülebilir.