EgeYeşil bir gelecek için güç birliği!

Yeşil bir gelecek için güç birliği!

24.08.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

İklim Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Mutlu, “Bu zirve hepimiz için yol gösterici ve ufuk açıcı. Bizim görevimiz geleceğe yeşil bir dünya bırakmak” dedi

Yeşil bir gelecek için güç birliği

Konak Belediyesi ev sahipliğinde, ‘Farkındalık, İklim ve Çevre için Stratejik Ortaklık’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘İklim Zirvesi’ Türkiye ve Avrupa şehirlerinden belediyeleri bir araya getirdi. İzmir Mimarlık Merkezi’nde iki gün boyunca süren zirvenin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Ülkemizden, dünyamızdan deneyimler aynı platformda buluşacak. Birbirimizden öğreneceğiz ve birbirimizle dayanışma içinde olacağız. Bu zirve hepimiz için yol gösterici ve ufuk açıcı. Bizim görevimiz geleceğe yeşil bir dünya bırakmak. Dirençli bir İzmir ve Konak yaratmak. Konak Belediyesi’nin imzacısı olduğu Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne göre; 2030 yılına kadar sera gazı emisyonunu yüzde 40 azaltmayı hedefliyoruz. Bunun için de Yerel İklim Eylem Planı’nı başlatıyoruz. 2022 yılında çalışmalarına başlayan Konak Sürdürülebilir Konak Enerji ve İklim Eylem Planı, yani Konak SECAP’ın çalışmalarını da 2024 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Sıfır atık konusunda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile yürüttüğümüz bir projemiz var. 111 mahalle muhtarımız ile toplantılarımız başladı, ağustos sonunda sıfır atık projemizin başlangıcını yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

180 ağaç fidanı dikilecek

SPACE Proje Koordinatörü Ece Acar da, “Ülkemizden ve AB’den belediye temsilcileri ile birlikte paneller ve atölyeler ile katılımcıların aktifliğini desteklediğimiz elde edilecek çıktılar, İklim Eğitim Merkezi’nin temelini atacaktır” diye konuştu. Öte yandan zirveye katılan konuklara dağıtılmak üzere 180 adet ağaç fidanı etkinlik alanında hazır bulunduruldu. Fidanlar İzmir yangınlarında zarar gören alanlara dikilecek.