Ege‘Yereli koruyarak dünyaya açılacağız’

‘Yereli koruyarak dünyaya açılacağız’

06.10.2024 - 00:31 | Son Güncellenme:

Muğla’da 31. Kültür ve Sanat Şenliği, ateş yakma töreniyle başladı. Muğla’nın yerel kültürel değerleri 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle ön plana çıkarılacak.

‘Yereli koruyarak dünyaya açılacağız’

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 31.Muğla Kültür ve Sanat Şenliği, Muğla Müzesi önünde yapılan törenle başladı. Şenliğe, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ve CHP milletvekilleri başta olmak üzere birçok yerel yetkili ve vatandaş katıldı. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, açılış konuşmasında şenliğin Muğla’nın özünü ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçladığını belirterek, “Kültür ve sanat şenliğinin bu yıl 31’ incisini düzenliyoruz. Yerel farklılıklarımızı, tarihimizi ve mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı hedefledik” dedi. Başkan Aras ise Muğla’nın 13 ilçesiyle bir dünya kenti olduğunu vurguladı. Aras, “Bizler de yereli koruyarak dünyaya açılacağız. Muğla’nın gençlerinin burada kalmasını, kazanmasını istiyoruz. Muğla mükemmel bir şehir ve her şeyin en iyisini hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Tören için mutluyuz’

Festivalin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Gazetesi’nin 79. Yunus Nadi Ödül Töreni’ne ev sahipliği yapacak. Tören, Muğla doğumlu Yunus Nadi’nin memleketinde gerçekleşecek. Başkan Aras, “Cumhuriyet Gazetesi kurulduğu günden bu yana Türk basını için bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir” derken, “Cumhuriyet Gazetesi gibi önemli bir kültürel mirası kurarak Türk basınına kazandıran hemşerimiz Yunus Nadi adına ödül töreni düzenleyeceğimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

‘Muğla sanat şehri’

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Nebil Özgentürk’ün belgesel filmi “Memleket, Sanat, Hayat: Nazım”ı sergileyerek sanatseverlerle buluşturduğu etkinliğe de ev sahipliği yaptı. Etkinlikte Başkan Ahmet Aras, “Muğla kültür ve sanat şehri, bu sebeple de etkinlikleri sıklaştırarak şehrimizin bu tarafını ön plana çıkarmalıyız. Bu ülkeyi sanatla, kültürle karanlık zihniyetli insanlardan hep beraber kurtaracağız” ifadelerini kullandı.