30.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:
Göreve geldiği 2014 yılından bu yana gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımları değerlendiren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçenin kimliğini ve doğasını koruyup yerel kalkınma anlayışıyla çalıştıklarını belirtti. Belediyeyi şeffaf, katılımcı ve halkçı bir anlayışla yönettiklerini ifade eden Başkan Gençer, şöyle konuştu:
Sosyal belediyecilik
“Her zaman toplumun dezavantajlı gruplarına öncelik tanıdık. Aşevimizde günde 350 kişilik yemek pişiyor, ihtiyaç sahiplerinin sofrasına gidiyor. Evde bakım ve hasta nakil hizmetlerimizle 10 bini aşkın vatandaşa hizmet sunduk. Çocuklar ve gençlerin sosyal gelişimlerini müzik, sanat ve spor eğitim programlarıyla destekledik. Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi ile öğrencileri geleceğe hazırlıyoruz. Tüm spor branşlarına, tüm spor kulüplerinin alt yapılarına tam destek verdik. Ayvalık’ı erişilebilir, engelli dostu şehir haline getirmek için var gücümüzle çalıştık. Yol yapım seferberliği başlattık. İlçenin dünyaya açılan turizm kapısı olan Ayvalık Belediyesi Liman İşletmesi ve Deniz Hudut Kapısını 3 milyon lira harcayarak yeniledik. Cunda Adası’nın sahil bandında mimari dokuya uygun düzenleme yaptık” diye konuştu.
UNESCO hedefi
İşsizlik sorununa çözüm için de harekete geçtiklerini ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurduk” dedi. Ayvalık’ın kültür sanat kenti olduğunu da belirten Başkan Gençer, UNESCO dünya mirası yolunda ilk adımı attık. İlçedeki tarihi yapıları ayağa kaldırıp sanat hayatına kazandırdık” ifadelerini kullandı.