EgeÜreten kadınların buluşma noktası

Üreten kadınların buluşma noktası

21.03.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Ailesinin evde ürettiklerini satmak için e-ticaret sitesi kuran yeni mezun Murat Dağdelen, kısa sürede farklı illerden 100 üyeye ulaştı. Hem kendini hem de emeklerinin karşılığını almak isteyen kadınları iş sahibi yaptı

Üreten kadınların buluşma noktası

Manisa Yunusemre’de ailesiyle yaşamını sürdüren medya iletişim mezunu Murat Dağdelen (24), aile bireylerinin yaptığı el işi ürünlerini satmak için bir alışveriş sitesi kurdu. Ailesinden esinlenerek yola çıkan Dağdelen’in kendi ismiyle kurduğu internet sitesi kısa sürede kadınlar tarafından büyük ilgi gördü. İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Karaman, Antalya ve Isparta gibi birçok ilde 100’e yakın kadına ulaşan Dağdelen, ev kadınlarının ürünlerini satmalarına ön ayak oldu. Kadınlar, internet sitesi aracılığıyla, organik gıda, giyecek ve takı gibi ürünlerini satarak, aile bütçelerine katkı sağlamaya başladı.

Yurtdışına açılacak

Hedefinin 1 milyon kadına ulaşmak olduğunu belirten Dağdelen, “Her kadın yönetim panelinden kendi ürünleri yükleyerek, satabiliyor. Satış olduğu takdirde kadınlara SMS olarak, satılan ürünlerin bilgisi gidiyor. Çok mutluyum hem kadınlara hem de kendime iş kolu açtım. Hem onların aile bütçelerine katkı oldu, hem de ben gelir elde etmeye başladım. Şu an sadece Türkiye geneli satışlar var ama yakın zamanda kargo anlaşması yaparak, ev hanımlarımızın ürünlerini tüm dünyaya satılacak” diye konuştu. Dağdelen’in teyzesi Feyime Som (61) ise, ördüğü bebek kıyafetlerini sitede sattığını belirterek, “Pazarlama da sıkıntı çektiğimiz için yeğenimin sitesinde satışını yapıyorum” dedi.

Sitenin kullanıcılarından iki çocuk annesi Ayla Kadirhan, “Eskiden çok fazla yaptığım için evde biriktikçe bana sıkıntı veriyordu. Eşe, dosta satıyordum, gerisi elimde kalıyordu. Şimdi öyle bir düşüncem kalmadı” diye konuştu. 10 yıl önce emekli olan terzi Hatice Demir de (55), “Evde hobi olarak reçel yapımına başladım. Önceden yaptıklarımı yakınlarıma ve çevreme dağıtıyordum. Murat beyle, teyzesi aracılığıyla bir sergide tanıştım. Teyzesi öncülük etti, ürettiklerimi bende sitede satmaya başladım” ifadelerini kullandı.

Yazarlar