EgeÜç nesil sergide buluştu

Üç nesil sergide buluştu

11.08.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baysak ve Özgiller ailelerinin üç nesil kadınları gönül verdikleri resim sanatı için “Bir Uçtan Bir Uca D” isimli ortak sergide buluştu

Üç nesil sergide buluştu

Baysak ve Özgiller ailelerinin üç neslini temsil eden kadınlar; Ela Baysak, Elif Baysak, Ayla Özgiller ve Pervin Baysak’ın ortak noktası resim sanatı. Resme gönül veren Baysak kadınları, bugüne kadar farklı platformlarda açtıkları sergilerden sonra ortak bir sergide buluştular. Babaanne Pervin Baysak’ın fikri olan ortak serginin teması, “Her şey her şeyle bağlantılıdır, hisler, duygular ve düşünceler biçim değiştirir.” Romantizmden brutalizme uzanan renk skalasında Ela Baysak, Elif Baysak, Ayla Özgiller ve Pervin Baysak kendilerine değinen renk ve formları, figüratif ve soyut olarak yansıtıyor. Sergi, farklı uçların bir gövdede toplandığı ve çağrışımlarıyla ahenk oluşturduğu kolektif bir sanatsal deneyim sunuyor. 

Haberin Devamı

Serginin açılışında konuşan Ela Baysak, “Bu görsel yolculuğa eşlik ettiğiniz için teşekkür ederiz. Dört sanatçının farklı tekniklerle hazırladıkları sergide soyut ve figürün karışımı seçki sunuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı sergi ve yetkililerine, müzik ziyafeti sunan Oda Orkestrası sanatçılarına teşekkür ediyoruz” dedi. Sergi fikrinin babaanne Pervin Baysak’tan çıktığını hatırlatan Torun Elif Baysak, “Anneannem Ayla Özgiller ve babaannem benzer yerlerden ders almıştı. Ela da böyle sanat yapıyordu. Ben arkadaşım sayesinde sanata başladım. Çok stresli olduğum dönemde arkadaşım terapiye çağırdı ve resim bende bağımlılık oldu. Birleşip böyle bir sergiye dönüştürdük” diye konuştu. 

Yazarlar