EgeTescilli Balıkesir lezzetleri artıyor

Tescilli Balıkesir lezzetleri artıyor

30.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şehre özgü ürünlerin tanınırlığını artırıp geleceğe aktarılması amacıyla çalışan Büyükşehir Belediyesi son olarak ‘Balıkesir Kaymaklısı’na coğrafi işaret aldı

Tescilli Balıkesir lezzetleri artıyor

Balıkesir’in kendine özgü özellik taşıyan ürünlerinin; geleceğe aktarılması, tanınırlığının artırılması ve yöre halkına kazanç sağlaması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Coğrafi İşaret başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak ‘Balıkesir Kaymaklısı’nın da tescil almasıyla kentteki coğrafi işaretli ürün sayısı17’ye yükseldi.
Toplam 17 coğrafi işaretinin 13’ü gıda ürünü olan Balıkesir’in; Edremit, Burhaniye ve Ayvalık Zeytinyağları, Edremit Yeşil Çizik Zeytini, Balıkesir Höşmerim Tatlısı, Balıkesir Kuzu Eti, Manyas Kelle Peyniri, İvrindi Kelle Peyniri, Susurluk Ayranı, Susurluk Tostu, Kapıdağ Mor Soğanı, Savaştepe Sarıbeyler Seferberlik Çöreği, Balıkesir Kaymaklısı, Balıkesir Pullusu, Gönen İğne Oyası, Yağcıbedir Halısı ile Marmara Mermeri ürünlerinde tescili bulunuyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türk Patent ve Marka Kurumu’nda başvurularını tamamladığını; Bükdere Küflü Deri Katık Peyniri, Manda Kaymağı ve Balya Tereyağı, Balıkesir Kuzu Kokoreci için de tescil belgelerine kavuşacaklarını dile getirdi.