EgeSerinleyeyim derken kilo almayın!

Serinleyeyim derken kilo almayın!

13.07.2024 - 00:06 | Son Güncellenme:

Aşırı yaz sıcaklarında çok da düşünmeden bir çırpıda içtiğimiz ferahlatan soğuk içecekler bilinçsiz tüketildiğinde obeziteden diyabete pek çok sağlık sorununa yol açabilir!

Serinleyeyim derken kilo almayın

Didem Seymen İSTANBUL - Pek çok kişi aşırı sıcaklarda su yerine soğuk şekerli içeceklere yönelebiliyor. Oysa gerek vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılamak gerekse serinlemek için kesinlikle sağlıksız, katkılı ve yapay içeceklerden uzak durmak önemli. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz aşırı sıcaklarda evde hazırlayabileceğiniz serinleten içecekleri, bir su bardağına (200 ml) denk gelen kalori miktarlarını anlattı, önerilerde bulundu…

Haberin Devamı

Karpuz ve Kavunlu Maden Suyu (200 ml/120 kalori)

Yazın vazgeçilmez meyvelerinden karpuz ve kavun içeriğindeki yüksek su oranıyla öne çıkıyor. Bu meyveleri maden suyuyla buluşturunca ortaya 120 kalorilik lezzetli bir içecek çıkıyor. Glisemik indeksi yani kan şekerini yükseltme hızı oldukça yüksek olduğundan diyabet hastalarının bu içeceği daha az ölçüyle ve dikkatli tüketmeleri gerekiyor.

Tarifi:

İki dilim karpuz (200 gr) ve iki dilim kavunu (200 gr) buzlukta iki saat dondurun. Daha sonra taze nane yapraklarıyla blenderden geçirin. Üzerine yarım limon suyu ve bir şiye maden suyu ekleyerek tüketebilirsiniz. 

Yaban Mersinli Smoothie (200 ml/250 kalori)

Yulaf içerisindeki lif sayesinde mideyi daha geç terkederek daha uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Tarifi:

Sekiz adet yaban mersini, bir su bardağı süt, iki yemek kaşığı yulaf ve bir çay kaşığı toz tarçını bir kaba koyarak blenderden geçirip tüketebilirsiniz. Daha şekerli bir tat arayanlar bu tarife bir adet muz da ilave edebilirler.  

Şekersiz limonata (200 ml/65 kalori)

Yaz ayı denilince akla ilk gelenlerden biri ev yapımı limonata oluyor. İçerisinde bal olduğu için 1 yaş altı çocuklardan uzak tutulması gerekiyor.

Tarifi:

İki büyük limon ve bir portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Üç yemek kaşığı çiçek balı, bir tutam fesleğen ya da nane ve bir litre su ekleyerek derin bir sürahide karıştırın. Buzdolabında en az iki saat dinlenmeye bırakın. Sonra ince bir süzgeç ile süzün. Bol buz, nane veya fesleğen yaprakları ile servis edebilirsiniz.