05.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
BURCU TANER İzmir DHA
Beyaz ette 1990 yılındaki kişi başı 3.8 kilogramlık tüketim, 2010’da 19.13 kilograma yükseldi. AB’de kişi başı ortalama 26 kilo piliç eti tüketilirken Türkiye’nin son iki yılda arayı kapatığı tahmin ediliyor.
Nereden nereye
Şeker Piliç’in faaliyet raporunda, 1990’da 217 bin ton seviyesinde olan kanatlı üretiminin 2011’de 1 milyon 600 bin tonlara ulaştığına dikkat çekildi. Yetkililer, “Kanatlı tüketimi AB ülkelerinde değişim göstermezken, Türkiye’de artış oldu” denildi. Kırmızı et üretiminin azalması, fiyatlarının da artması sonucu, beyaz ete olan ilginin arttığına da dikkat çekildi. Yıllık 6 milyar dolarlık ciroya sahip sektörün sorunlarının da değinildiği raporda, tüketimin artırılması gerektiği vurgulandı.