EgePatentli ‘böcek’ pişiricisi

Patentli ‘böcek’ pişiricisi

20.12.2008 - 00:31 | Son Güncellenme:

İZMİR Çeşme’de, lokantasına 20 yıl önce gelen Fransızlardan “Langust” adı verilen bir tür deniz böceğini pişirmeyi öğrenen Tuğrul Erol (57), “Langusta” adıyla patent alarak, dünya markası oldu

Patentli ‘böcek’ pişiricisi

Çeşme’de ‘ada böceği’ adıyla bilinen Langust’un, kıskacı olmayan bir tür ıstakoz olduğunu söyleyen Erol, şunları anlattı: “20 yıl önce Fransız turistler geldi. Elimdeki langustu görüp, pişirmemi istediler. Pişirdim getirdim. O akşam 36 Fransız daha geldi. Sonra Belçikalılar akın etti. İşin püf noktalarını onlardan öğrendim. Restoranın adını Langusta koydum, patentini de alarak marka oldum.”