25.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:
ERAY ARPAŞİN DHA
Geçmişi başarılarla dolu aşçıbaşı Orhan Aşıkoğlu’nun birbirinden lezzetli yemekleri ve Sir Winston Tea House’a özel pizza, peynir tabağı ve İtalyan Mutfağı’nın seçkin mönülerinin müdavimleri artıyor.
Ege By’da fasıl coşkusu
İzmir’de hizmet veren 150 kişilik Ege By Restoran haftanın altı günü Okan Uslu ve Yasemin Demir ile fasıl keyfi sunuyor. Mekanda, geniş ürün yelpazesiyle, deniz ürünlerinin farklı tatları, eğitimli personel tarafından müşterilere servis ediliyor. Özel şirket yemekleri, toplantılar, iş yemekleri ve özel günler, geceler hazırladıklarınıı söyleyen yetkililer, Güney Mutfağı’nda da iddialı olduklarını belirtiyor.
Domat’tan çok özel ev yemeği
İzmir’i yeni bir damak tadıyla tanıştırmak için Alsancak’ta Domat adında küçük ve sevimli bir restoran açan içmimar Pınar Arkan ev yemekleriyle dikkat çekiyor. Yıllarca mimarlık yaptıktan sonra kendini yemek sektöründe bulan Arkan, düşük kalorili sandviç ve pizzanın yanı sıra, kepekli makarna, kerevizli salata, sardalya marin salatanın yanı sıra pesto soslu parmesal penne, kıymalı kereviz ve makarna çeşitleri sunuyor.
1919’un meşalesi İzmir’de yanacak
Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyuncularının oluşturduğu ve uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğü “Since 1919 Dans Topluluğu”, gala gecesini 3 Şubat Perşembe günü gerçekleştirecek. İlgi görmesi beklenen dans gösterisi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak. Deniz Sonkan ve Berkay Sonkan’ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı iki saatlik dans gösterisi, İzmirlilere Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha dansla, tiyatroyla anlatacak.
Erçığ’dan sahnede 50. yıla kutlama
Hamle Tiyatrosu’nun kurucusu Ali Haydar Erçığ, sanat yaşamının 50. yılını öğrencileriyle kutladı. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki kutlamaya Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da katıldı. 1960 yılında ilk kez sahneye Moliere’in “Scapin’in Dolapları” oyunuyla çıktığını söyleyen Erçığ, kutlama pastasını alkışlar arasında kesti.
Kağıt ve ebrunun serüvenini anlattı
Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü’nde, renkli kağıt ve ebru sanatıyla ilgili bir konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak katılan 50. Yıl Köşkü Sanat Koordinatörü Nedim Sönmez, kağıdın ve ebru sanatının tarihsel gelişimi hakkında katılımcılara otuz yıl boyunca elde ettiği deneyimlerini anlattı. Sönmez, ebru sanatının ilk örneklerinin de Çin’de bulunduğunu, kervanlarla Türklere ulaşıp, Osmanlı’da zirveye çıktığını söyledi.